Eivind Løberg: - Ikke bli barnestjerne!

Eivind Løberg advarer foreldre mot å la barna sine bli for kjente. - Hvis jeg får barn vil jeg aldri gi dem sjansen til å bli kjendiser, uansett hvilke talenter de måtte ha, sier Løberg (35).

Fra han var åtte år til han var 13 år, reiste han rundt omkring i inn- og utland og sang den velkjente «Rattiti»-sangen. Folk ville høre og sto i kø for å få autografen til den lille sjarmøren fra Sunndalsøra.

Tjorven og Emil

- Som barn er det ikke særlig bra å bli dyrket. Det kommer jo en dag da man absolutt ikke er stjerne lenger. Da lurer en liten guttunge på hvorfor ikke alle smiler lenger, sier Løberg.

Som voksen er det også mange som identifiserer han med barnestjernen. Han har delt sine erfaringer med Maria Johansson, bedre kjent som Tjorven og Jan Ohlsson, som spilte rampegutten Emil i Lønneberget - og flere andre barnestjerner.

Sleit

- Alle sier det samme: Ingen unner barn å få status som kjendiser. Det tar mange år å komme ned igjen. Jeg var godt over 20 før jeg følte meg ferdig med barnestjernestatusen - og skjønte hvordan sakene hang sammen, fortsetter han.

- Er du bitter?

Nei, jeg er ikke det i dag, selv om jeg i sleit i tenårene.

Løberg har også fått merket at det ikke er like enkelt å komme tilbake som artist etter å ha vært barnestjerne. Han jobber nå med å etablere en solokarriere som soulsanger. Dessuten satser han på vokalgruppa Ad-Hoc.