-  Ekkelt å våkne til kritikkene

Kjartan Salvesen sier som andre artister som blir slaktet av anmelderne: -  Det er folket som er det viktigste for meg. I går kom de unge jentene til ham, for å få klem.

BERGEN (Dagbladet): I går fikk debutalbumet hans to og tre på terningene i de største avisene.

-  Det var litt ekkelt å våkne til kritikkene i dag tidlig. Jeg ble ikke akkurat overrasket, men uansett hvor mye en forbereder seg på at det kan gå slik, så er det litt kjipt å lese det i avisene.

Varme klemmer

Det sa Kjartan Salvesen til Dagbladet i går ettermiddag, etter å ha varmet opp stemmen på en stor scene på Torgallmenningen i Bergen, og godt plassert ved et bord i platebutikken like ved. Han var klar for å signere plater og gi varme klemmer til småtøsene i Bergen, og en del tilreisende ungdommer.

-  Dagen er blitt atskillig bedre etter hvert. Bergenserne har hjulpet meg godt. Det er veldig gøy med den store interessen her, sier Idol-vinneren, og ser mot en kø som rekker langt ut av butikken.

Helene Huseklepp (15) ventet en halv time på at Kjartan skulle åpenbare seg foran henne. Hun kjøpte plate, fikk autograf og en varm og god klem.

-  Gleder oss

-  Han er god til å klemme, og veldig flink til å synge. Jeg har ikke fulgt med så veldig mye på Idol, men han vant i alle fall fortjent. «Standing Tall» er veldig bra. Nå skal jeg høre på resten av plata. Og i kveld skal vi stå foran scenen for å applaudere ham når han spiller her på Torgallmenningen, sier Helene Huseklepp. Hun hadde reist fra Leirvik på Stord sammen med venninnen Katrine Ø. Dale for å få nærkontakt med Kjartan Salvesen og andre artister fra VG-lista Topp 20. De hadde ikke fått med seg slakten fra anmelderne i gårsdagens aviser.

-  Det betyr vel ikke så mye for oss. Vi vil selv høre på plata, og det gleder vi oss til, sier Helene Huse-klepp.

Debutplata er forhåndssolgt i et opplag på 28 000 eksemplarer.

-  Flere hiter

-  Det er gøy for meg å få godt salg av den første plata jeg gir ut. Nå har jeg håp om å få flere hiter etter at «Standing Tall» har gjort det så bra. Jeg tror selv at «This Is What I Am» kan bli en ny hit. Den funker i alle fall godt ute blant folk, sier debutanten, mens han fremdeles koser seg med ungjenter som gir ham de beste komplimenter.

Fredag og lørdag skal han hjem til Sandnes for å signere plater.

-  Det blir gøy å komme hjem til mine egne. Jeg gleder meg veldig til det, sier Kjartan Salvesen.

BLE BEDRE: Dagen startet dårlig for Kjartan Salvesen, men i Bergen fikk han varm trøst fra Helene Huseklepp og mange andre unge jenter som ville klemme Idol-vinneren.