Ekorn og kråke, vind og løv

Tid for å lytte til vindens symfoni.

NØTTELITEN: Ligner på et pinnssvin, mener femåringen. Foto: NTB/SCANPIX
NØTTELITEN: Ligner på et pinnssvin, mener femåringen. Foto: NTB/SCANPIXVis mer
Meninger

Trekkfuglene samler seg i trær som stadig blir mer nakne. Løvet forvandles til små flammer av rødt, orange, gult og brunt. Bladene vipper gjennom lufta mens de sakte faller til jorda. Takk for denne gangen, vi ses igjen neste år. Vinden kommer susende inn fra havet og feier symfonisk gjennom trærne i skogen rundt oss. Som et korarrangement for furu, lønn, gran, eik, einer og bjørk. «Er det ikke flott?» spør jeg småjentene. «Jo, men det er så mye lyd. Hvorfor må det være så høyt?» spør femåringen.

Vinden samler seg til en virvel som suger løvet opp i seg. En aldri så liten skypumpe beveger seg foran oss på skogsstien. En levende skulptur, med en skikkelse som stadig skifter form og farge. Uvirkelig som et hologram. Jentene løper etter og forsøker å fange det. «Se pappa, løvet danser fra oss.»

Noe beveger seg oppi en trestamme. Et plutselig ekorn åpenbarer sitt vennlige åsyn. Setter seg på en grein utenfor rekkevidde og kikker på oss med de svarte øynene sine. Løfter en labb. «Den vinker,» roper sjuåringen. «Se, nå vinker han med halen også.» Selveste Nøtteliten, fetteren til Snipp og Snapp. Var det flere ekorn i verden før? Dette her blir sittende en stund og holde kontakten. Han slenger halen opp på ryggen. «Han ser ut som et pinnsvin!» jubler femåringen.

Så er det hopp og sprett og tjo og hei. Fire kvister deler seg. Vår nye venn bykser ut langs en grein og spretter over i et nytt tre. Derfra til enda ett, så ned i et kratt og borte er han. Vi setter oss på en benk og spiser kjeks. En kråke kommer hoppende. Får en kjeksbit slengt til seg. Spiser og vil ha mer. Neste bit tar den med seg i nebbet. Legger den nedi gresset og dekker den med et løv. Kommer tilbake etter mer. Tar med seg den nye biten til et annet sted. Kikker seg rundt. Hemmelighetsfull. Legger biten fra seg og dekker den med et nytt løv. Jentene ler. «Gi den mer, pappa.»

Snart har den forråd overalt. «Matpakke for hele uka,» slår femåringen fast. «Smart kråke,» sier storesøster.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.