Eks-Beatle kreftoperert

George Harrison har nylig operert vekk en ondartet kreftsvulst i den ene lungen.

George Harrison, som for alltid vil bli husket som ett av de fire medlemmene i Beatles, melder at han nettopp har blitt operert ved et sykehus i Minnesota i USA. Den 58 år gamle gitaristen er nå sammen med familien sin i Europa hvor han slapper av og venter på å bli frisk.

Harrison er den andre legendariske gitaristen som i løpet av kort tid har meldt om at de er kreftsyk. Forleden gikk gitaristen Eddie van Halen ut og fortalte at han var under behandling for kreft, men at han har gode sjanser for å bli helt frisk. Rockegitaristen har tidligere blitt operert for kreft i tunga.

Samler krefter

George Harrison sier i en offisiell melding at han er i godt humør og bra form, og at han ikke har følt seg så fri og avslappet etter attentatet mot ham i 1999. Harrison samler krefter på ferie i Toscana sammen med sin nærmeste familie.

Harrison sier at alt må passere, og at han ikke har noen konkrete planer for tida. Han sier videre at han fortsatt lever i den materielle verden, med henvisning til to av hans mest kjente sanger - «All Things Must Pass Away» og «Living In The Material World».

George Harrison har måtte konsentrere seg om mye annet enn sin egen solokarriere de siste årea. For fire år siden fikk han operert bort en kreftsvulst i halsen.

I 1999 ble eks-Beatles-en skadet da en mentalt forstyrret person brøt seg inn i leiligheten hans i et forsøk på å drepe ham. Harrison ble stukket flere ganger med kniv, men klarte til slutt å overmanne inntrengeren.

KREFTSYK:</B> George Harrison har nettopp blitt operert for kreft ved et sykehus i USA.