Eks-Diva snytt for honorar

Eks-Diva Helene Sommer har fremdeles ikke fått pengene hun skulle hatt for en opptreden 18. april i år. 12000 kroner skylder arrangøren henne. Hun er ikke den eneste artisten som ikke fikk betalt. Også Porno-Tanya ble snytt for honoraret.

- Jeg føler meg lurt. Det går ikke an å behandle artister på denne måten, sier Helene Sommer.

Sommer, Great Garlic Girls, Tanya Hansen og flere norske og utenlandske DJs var hyret inn til en opptreden på Rockefeller 18. april i år.

Utilgjengelig

Arrangør Morten Strømberg lovte artistene kontant betaling samme kveld som de opptrådte. Men Sommer fikk ingen penger. I tillegg la hun ut for honoraret til danserne hun hadde med seg.

- Jeg og flere av de andre artistene ventet helt til Rockefeller stengte, men Strømberg hadde ingen penger å gi oss. Til slutt skrev vi en kontrakt hvor han garanterte å betale meg 12000 kroner innen 22. april. Siden har jeg ikke sett ham, sier Helene Sommer. Dagbladet har sett kontrakten. Helene Sommer har prøvd å komme i kontakt med Strømberg på flere telefonnummer, mobil og faks uten å lykkes. Dagbladet har også forsøkt å nå Strømberg for å få en kommentar, men han er ikke tilgjengelig.

Skuffet

I likhet med Helene Sommer er Tanya Hansen skuffet over måten Strømberg har behandlet henne på.

- Jeg gjorde ham en bekjentskapstjeneste og opptrådte billigere enn normalt. Vi har felles kjente fra Jessheim, så jeg ville være grei. Da er det ekstra irriterende å bli lurt på denne måten, sier hun.

Hun har engasjert advokat til å undersøke muligheten for å få pengene tilbake, men heller ikke advokaten har klart å spore opp Strømberg. Han har ingen adresse i Norge, og svarer ikke på telefonnumrene Tanya Hansen og advokaten har fått oppgitt. Hun har lagt igjen flere beskjeder til ingen nytte.

- Så vidt jeg kjenner til var det bare Great Garlic Girls som mottok honorar fra Strømberg, sier Tanya Hansen.

Verken hun eller Helene Sommer har opplevd å bli snytt på denne måten tidligere.

- Norge er et lite land. Han kan ikke lure artister igjen og igjen, sier Helene Sommer. Hun advarer andre artister mot å ta oppdrag uten å forsikre seg om at arrangøren kan betale.