TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Tidligere nyhetssjef i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig. Foto: Christian Liliendahl / NTB Scanpix
TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Tidligere nyhetssjef i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig. Foto: Christian Liliendahl / NTB ScanpixVis mer

Eks-nyhetssjef i danske Se og Hør erklærer seg skyldig

Den tidligere nyhetssjefen i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig i en sak der hun sammen med sju andre er tiltalt for å ha krenket danske kjendisers og kongeliges privatliv.

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i Se og Hør-saken. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S.

I tillegg blir det påtaleunnlatelse for åtte andre personer, opplyser Københavns Vestegns Politi.

Både statsadvokaten i København og den danske riksadvokaten har hatt saken til vurdering.

Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og domsavsigelser er ventet i slutten av november.

Kredittkort

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Senere vokste skandalen i omfang da det ble kjent at ukebladet også har hatt kilder i SAS og ved et sykehus i København.

Påtalemyndigheten mener at Se og Hør har betalt penger for tips og dermed gitt kildene et økonomisk motiv for å bryte loven.

Erklærer skyld

Aller Media A/S opplyste i en uttalelse onsdag at selskapet vil betale eventuelle bøter som retten i en eventuell dom skulle finne rimelig.

I et rettsmøte som finner sted i Glostrup fredag, skal både Se og Hørs tidligere nyhetssjef Lise Bondesen og Aller Media A/S erklære skyld, skriver Jyllands-Posten.

Bondesen har også tidligere erklært skyld, påpeker hennes forsvarer Christian Riewe.

- Umiddelbart etter at saken dukket opp, sto Lise fram og fortalte sin versjon av historien. Det har hun stått ved i avhør hos politiet, der hun har sagt at hun hadde kjennskap til det som foregikk, at ikke alt var som det burde være, sier Riewe.

Dagbladet er eid av Aller Media, som eier Se og Hør i Danmark.

(NTB)