Eks-nyhetssjef i danske Se og Hør erklærer seg skyldig

Den tidligere nyhetssjefen i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig i en sak der hun sammen med sju andre er tiltalt for å ha krenket danske kjendisers og kongeliges privatliv.

TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Tidligere nyhetssjef i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig. Foto: Christian Liliendahl / NTB Scanpix
TILTALT: Åtte personer er tiltalt i den såkalte Se og Hør-saken i Danmark. Tidligere nyhetssjef i danske Se og Hør, Lise Bondesen, erklærer seg skyldig. Foto: Christian Liliendahl / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den danske riksadvokaten har tatt ut tiltale mot åtte personer i Se og Hør-saken. Det er også tatt ut tiltale mot Aller Media A/S.

I tillegg blir det påtaleunnlatelse for åtte andre personer, opplyser Københavns Vestegns Politi.

Både statsadvokaten i København og den danske riksadvokaten har hatt saken til vurdering.

Hovedforhandlingene i saken er berammet til 9. september i retten i Glostrup, og domsavsigelser er ventet i slutten av november.

Kredittkort

I mai i 2014 ble det kjent at danske Se og Hør i årevis har kjøpt opplysninger av en kilde som hadde tilgang til kredittkortopplysningene til danske kjendiser og kongelige.

Senere vokste skandalen i omfang da det ble kjent at ukebladet også har hatt kilder i SAS og ved et sykehus i København.

Påtalemyndigheten mener at Se og Hør har betalt penger for tips og dermed gitt kildene et økonomisk motiv for å bryte loven.

Erklærer skyld

Aller Media A/S opplyste i en uttalelse onsdag at selskapet vil betale eventuelle bøter som retten i en eventuell dom skulle finne rimelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer