Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eks-redaktøren mistet gratisabonnementet på Se og Hør

Nå sparker Knut Haavik mot sin etterfølger.

SPARKER MOT HAAVE: Tidligere redaktør av Se og Hør, Knut Haavik, sparker friskt mot avtroppende redaktør Harald Haave. Her er Haavik med kona Solveig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SPARKER MOT HAAVE: Tidligere redaktør av Se og Hør, Knut Haavik, sparker friskt mot avtroppende redaktør Harald Haave. Her er Haavik med kona Solveig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I går kveld skrev Se og Hør-grunnlegger Knut Haavik følgende beskjed på Twitter:

«Ser at Harald Haave har sluttet å skrive ledere flere uker før han slutter i Se og Hør. Det betyr at bladet allerede er blitt bedre».

- Haave er en dyktig journalist og sikkert en god redaktør, men jeg var ikke helt begeistret for lederne hans, forklarer Haavik til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg skrev 1100 ledere i min tid som Se og Hør-sjef, og hadde i gjennomsnitt 1,1 millioner lesere hver uke. Jeg skrev mye om meg selv og mitt nærmiljø, og prøvde å by på meg selv hver uke. Det syns jeg man skal gjøre i et underholdningsblad, også i lederen.

- Mylder av småkjendiser Haavik sier at han har bestemt seg for å ikke mene noe om bladet etter at han gikk av, men konstaterer at tidene har forandret seg.

- Da jeg startet Se og Hør var det én tv-kanal og 50 kjendiser. Nå er det blitt et mylder av småkjendiser i alle mulige reklamekanaler. Jeg ser ikke på sånne kanaler, og har dermed ikke så stor glede av å lese om disse kjendisene. Er det noen som kan klare å gi Se og Hør en ny vår, så er det Ellen Arnstad, mener Haavik.

Tidligere i høst ble det klart at Ellen Arnstad tar over som ny redaktør etter Haave.

Mistet abonnement - Hvordan er forholdet ditt til Se og Hør i dag, Haavik?

- Jeg har ikke hatt så mye kontakt med Se og Hør etter at jeg gikk av. Det var en periode da jeg mistet gratisabonnementet, noe som visstnok skyltes at den nye abonnementssjefen ikke visste hvem jeg var.

TWEET: Knut Haavik la i går kveld ut denne beskjeden på twitter. Skjermdump: twitter
TWEET: Knut Haavik la i går kveld ut denne beskjeden på twitter. Skjermdump: twitter Vis mer

- Trodde du på den forklaringen?

- Ja, da jeg meldte meg på banen og sa hvem jeg var, fikk jeg det tilbake, sier Haavik.

- Er bladet blitt bedre på noen områder?

- Det kan jeg ikke uttale meg om, for jeg har ikke vært så veldig trofast leser av Se og Hør den siste tida. Det er mye kjendisstoff som er uinteressant for en eldre herre. Men de som har greie på det, sier at nettutgaven er blitt stadig bedre, sier Haavik.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Harald Haave, til tross for flere henvendelser.

FÅR TYN: Avtroppende Se og Hør-redaktør Harald Haave, får gjennomgå av eks-redaktør Knut Haavik.  Foto: Mette Møller / Dagbladet
FÅR TYN: Avtroppende Se og Hør-redaktør Harald Haave, får gjennomgå av eks-redaktør Knut Haavik. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media