BOR I ÅNDELIG KOLLEKTIV: 
Anne Gjeitanger flyttet fra sjefsredaktør stilling til en spirituell tilværelse i Damanhur, Nord Italia.
Foto Kristin Svorte
BOR I ÅNDELIG KOLLEKTIV: Anne Gjeitanger flyttet fra sjefsredaktør stilling til en spirituell tilværelse i Damanhur, Nord Italia. Foto Kristin SvorteVis mer

Eks-sjefredaktør hevder hun er diktert av Maria Magdalena i ny bok

Beskriver seksuelt forhold med Jesus.

På forsiden i dagens papirutgave av den kristelige avisa Vårt Land, står forfatter og tidligere sjefredaktør i Oktober forlag, Anne Gjeitanger, fram og hevder hun er Maria Magdalenas stemme.

- At hun beskriver et seksuelt forhold mellom seg selv og Jesus er vel det som vil vekke mest oppsikt, sier hun til Vårt Land.

Jesus' elskerinne Nå er ikke Anne Gjeitanger den første som har antydet et seksuelt forhold mellom Jesus og Maria Magdalena. Både seriøse og humoristiske stemmer har lenge hevdet at hun var Jesu elskerinne.

- Det som vil vekke mest anstøt i boka, er omtalen av et seksuelt forhold mellem Maria Magdalena og Jesus, sier hun til avisa:

- Det bryter veldig med vår kulturs oppfattelse av hva seksuelle energier er. Og hva den kan brukes til og hvordan de kan misbrukes. Det handler om å rette sine energier mot å komme i kontakt med det guddommelige. I vår kristne tradisjon er seksualitet belastet med så mye synd at det ikke er allment lett å akseptere en slik tanke.

Dialog med Maria Anne Gjeitanger forteller til avisa at boka nærmest er diktert av den bibelske kvinnen som sto Jesus aller nærmest. Begrepet kalles kanalisering - en nyreligiøs retning og handler om å mottat budskap fra andre dimensjoner.

Forfatteren forteller at hun er kommet i dialog med Maria Magdalena?

- I den forstand at jeg ofte har fått tekster som indirekte svar på slikt som jeg har lurt på. I begynnelsen var det mye motstand i meg også fordi jeg delvis fikk utfordret egne forestillinger og tabuer om Maria og Jesus.

Til avisa forteller Anne Gjeitanger at «møtet med Maria Magdalena» har vist at det har vært mye sorg og tapsfølelse knyttet til hennes minner fra den tida hun levde.

- Det var ikke et lykkelig liv ved siden av Jesus, slik andre kanaliseringer forteller, sier Gjeitanger til Vårt Land.