Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eksamenstipsene Ibsen ikke fikk

Vil du lykkes på norskeksamen? Lurer du på hva sensor kommer til å legge vekt på, hvordan du skal disponere tiden riktig og skrive en best mulig oppgave?

Mye kan avgjøres ved hjelp av en god sluttspurt, noen enkle grep kan være forskjellen på en god og en dårlig eksamen.

Riktig nok fikk Ibsen Godt på sitt svar på oppgaven «Hvorfor tillegger vi alderdommen ærverighed, og hvorledes bestemmes derved den unges forhold til de gamle?» i 1850, mens han strøk i «Latin muntlig», «Græsk» og «Aritmetikk».

Du vil kanskje ha en enda bedre karakter enn Godt?

Vi har invitert Kristin Fossum som har vært norsk- og historielærer i 20 år. Hun underviser i dag på Bjørknes i Oslo og driller elevene sine til å gjennomføre gode eksamener i norsk. Kristin har lang erfaring med hvilke grep elever kan gjøre i eksamensoppkjøringen for å oppnå best mulige karakterer.

Bør du kladde? Er det lurt å disponere? Hvordan komme igang? Hvor lang skal en innledning være? Nå har du sjansen til å få svar på alt du lurer på og kanskje litt til.

Sjekk også ut:

Ibsen strøk på to eksamener i 1850.<br> Dette forhindret ham i å gjøre karriere som lege. Han ønsket nemlig å studere medisin. Mange vil vel mene at Ibsens eksamenskommisjon gjorde Norge og resten av verden en tjeneste ved å stryke ham i disse fagene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media