Eksentrisk familieidyll

Varm og intelligent komedie om en eksentrisk famile.

Hadde Woody Allen og John Irving samarbeidet om en film, ville resultatet blitt «The Royal Tenenbaums». Wes Anderson («Rushmore») har laget en varm og morsom historie om en eksentrisk og splittet New York-familie som gjenforenes.

Gene Hackman briljerer som den utstøtte pater familias Royal O\'Reilly Tenenbaum. Han flyttet på hotell mens kona Etheline (en kjølig elegant Anjelica Huston) fostret opp tre geniale barn. Chas (Ben Stiller) er en trollmann med penger, yngstegutten Richie (Luke Wilson) et tennisgeni og adoptivdatteren Margot (Gwyneth Paltrow) skriver skuespill.

Men ingen er lykkelige. Chas er enkemann, og manisk opptatt av sikkerheten til de to guttene sine, Richie fikk sammenbrudd under en match og dro på cruise, mens Margot lever i et trist ekteskap med myke Raleigh (Bill Murray). Alle flytter etter hvert hjem til mor, og Royal erklærer seg dødssyk og følger etter.

Det blir en merkelig familiegjenforening, særlig fordi Ethelines nye venn Henry (Danny Glover) har mistanker om at Royal seiler under falskt flagg. Dessuten blander barndomsvennen og suksessforfatteren Eli Cash (Owen Wilson, som skrev manus sammen med Anderson) seg inn i den anstrengte idyllen. Resultatet er ubetalelig - «The Royal Tenenbaums» er ikke hylende morsom, men en lun komedie som er intelligent, velskrevet, velspilt og breddfull av forståelse for menneskelige svakheter.