Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eksil-regissør tilbake i Norge

Filmregissør Martin Asphaug vil lage norsk film igjen. Mannen bak «En håndfull tid», «Giftige løgner» og «Svampe», har de siste åra gjort stor suksess med svensk TV-drama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er han aktuell som regissør av «Kjærlighet på pinne», en norsk film som «Budbringer»-produsent Dag Nordahl er i ferd med å finne millioner til. Manus er skrevet av Eirik Ildal, han har tidligere bidratt til «Hodet over vannet» og «Blackout».

Svensk suksess

Martin Asphaug arbeider nå for svensk TV med serien «Skjærgårdsdoktoren». Han har tidligere regissert «Percys magiska gymnastikskor», noen episoder av «Rederiet» og den kritikerroste serien «Zonen» for sin svenske arbeidsgiver.

- Det er bra om vi får Asphaug tilbake, sier Gunnar Svensrud i Norsk Filminstitutt, som har gitt støtte til prosjektutviklingen.

Opptak neste år

«Kjærlighet på pinne» er ifølge produsent Nordahl «en svart, komisk thriller med et innslag av drama».

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før Asphaug eventuelt kan sette i gang med sin første norske film siden 1992. Både Ildals manus og de offentlige filmstøtteordningene må pleies før det med sikkerhet kan sies at filmen blir realisert.

- Men målet er å starte opptakene neste år, sier Nordahl.

Hele Norges coronakart