Du leser nå Dagbladet Pluss

Eksistensialisme light

«Vi tygger på livets knokler» bruker det lettvint-filosofiske til å gjøre narr av det lettvint-filosofiske.

SEMINARVISDOM OG GJØRMEBAD: «Vi tygger på tidens knokler» har det moro med et selvopptatt samfunn: Olav Waastad, Espen Alknes, Sigurd Myhre og Ole Johan Skjelbred spiller rollefigurer som bærer deres egne navn. Nia Damerell har skapt scenografien. Foto: Marte Garmann, Nationaltheatret
SEMINARVISDOM OG GJØRMEBAD: «Vi tygger på tidens knokler» har det moro med et selvopptatt samfunn: Olav Waastad, Espen Alknes, Sigurd Myhre og Ole Johan Skjelbred spiller rollefigurer som bærer deres egne navn. Nia Damerell har skapt scenografien. Foto: Marte Garmann, NationaltheatretVis mer

(TEATER): Tre menn (Myhre, Skjelbred, Waastad) har vært på seminar. Med sine motivasjonsutsagn, bevissthetsøvelser, populærpsykologi og mer eller mindre vitenskapelig begrunnet kunnskap opptrer de som en gruppe. Fjerdemann (Alknes) stilles utenfor.

Kan den nyvunne seminarvisdommen gi sammenhenger våre helter før ikke hadde, eller er den bare egnet til å spre svada og skape forvirring? Svaret er ikke vanskelig å gjette.

Samfunnstrend?

«Vi tygger på tidens knokler» er Nationaltheatrets bidrag til Terrorisms-prosjektet, koordinert av Union des Théâtres de l'Europe. Det er som del av dette at teatret samarbeider med israelske Habima, i tillegg til teatre i London, Stuttgart, Reims og Beograd. Palestinske Shiber Hur skulle også vært med, men trakk seg.