Eksistensialistisk forsvinningsnummer

Fakta blir til gåter i Bobbie Peers' spillefilmdebut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: I sin lenge imøtesette spillefilmdebut har Bobbie Peers tatt utgangspunkt i den sanne historien om Dirk Ohm, som forsvant i Grong i Nord-Trøndelag i 2003. Men snarere enn å forsøke å tilnærme seg kjennsgjerningene på tidstypisk «true crime»-vis, har Peers og manusforfatter Bjørn Olaf Johannessen fabulert rundt de mange ubesvarte spørsmålene som omgir den tyske tryllekunstnerens død.

Dobbelt mysterium Filmen starter med at Ohm blir funnet forfrossen og forkommen i en nedsnødd bil. Etter han skrives ut fra sykehuset tar han inn på Grong Hotell, hvor han bor gratis i bytte mot at han holder trylleshow for gjestene på kveldstid.Planen er å reise tilbake til Tyskland så fort bilen hans er reparert, men mens han venter blir Ohm involvert i leteaksjonen etter en ung kvinne som har forsvunnet.

Flere av de lokale innbyggerne er overbevist om at Ohm har overnaturlige evner og kan bistå med å finne Maria, og selv om Ohm selv benekter dette, begynner han gradvis å identifisere seg med den forsvunne kvinnen. Så sterkt blir etter hvert denne identifikasjonen, at han innbiller seg at han fører lange samtaler med henne på hotellrommet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.