Josefin Nilsson

Ekskjæresten raser mot SVT

Mener statskanalen har forvrengt fakta i saken. Nå har han meldt statskanalen inn til granskningsnemda.

KJENT ARTIST: Josefin Nilsson gjorde suksess i Sverige på nittitallet med bandet Ainbusk. Men på samme tid opplevde hun både fysisk og psykisk mishandling fra sin tidligere kjæreste, en svensk skuespiller, hevdes det i en ny dokumentar om hennes liv. Foto: NTB Scanpix
KJENT ARTIST: Josefin Nilsson gjorde suksess i Sverige på nittitallet med bandet Ainbusk. Men på samme tid opplevde hun både fysisk og psykisk mishandling fra sin tidligere kjæreste, en svensk skuespiller, hevdes det i en ny dokumentar om hennes liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dokumentaren «Josefin Nilsson - Älska mig för den jag är» har skapt voldsom debatt i Sverige de siste månedene.

Nilsson døde for tre år siden, bare 46 år gammel, og i dokumentaren forteller søsteren hennes, Marie Nilsson Lind, om at artisten opplevde både drapstrusler og mishandling fra ekskjæresten.

Dokumentaren har sprengt seerrekorder, og er nå sett av over en million mennesker. I etterkant har ekskjæresten, en svensk skuespiller som er dømt i saken, fått massiv kritikk i sosiale medier, og får ikke lenger jobber på teateret han har vært en del av i mange år.

Nå har han klaget inn den svenske statskanalen til granskningsnemda, skriver Aftonbladet.

- Dokumentaren er forvrengt

- Det som presenteres i dokumentaren er forvrengt og stemmer ikke overens med sannheten. Den utelater viktige fakta, som hadde blitt erstattet av feil og reine løgner. Det påstås at jeg har forårsaket hennes død, skriver han i et debattinnlegg publisert i Aftonbladet torsdag ettermiddag.

Han forteller at han har fått uhorvelige mengder med hatbrev og trusler nærmest daglig, og kritiserer SVT for at han aldri ble kontaktet for å imøtegå påstandene som framsettes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer