Ekskjæresten tok livet sitt

Boyzone-stjernen Steve Gately (23) sjokkerte nylig fansen med å stå fram som homofil. Nå avsløres det at han ble bedt om å gjøre det slutt med kjæresten for ikke å ødelegge bandets rykte. Kjæresten, Stephen Howard, tok seinere livet av seg.

Mer enn ett ungpikehjerte brast da tenåringsstjernen Steve Gately for en ukes tid siden sto fram i media som åpent homofil. For ham selv ble det en særdeles tøff tur ut av skapet.

Steve Gately og Stephen Howard vokste opp i samme nabolag i Dublin, og vennskapet utviklet seg etter hvert til kjærlighet.

Motvillig slutt

De to guttene skal ha vært sammen i all hemmelighet i flere år, da Gatelys rådgivere nærmest tvang ham til å gjøre det slutt.

Dersom forholdet ble offentlig, ville det skade Boyzones gode navn og rykte som småpikebedårere. Steve Gately gjorde det motvillig slutt med Stephen Howard, som da var 21 år.

- Det ble for mye for Stephen. Han var totalt nedbrutt da de gjorde det slutt. Han kom aldri over det, og sank ned i en dyp depresjon, sier Stephens mor til Sunday People.

Selv skal Steve Gately ha savnet kjæresten voldsomt. Da han skrev Boyzones første singel, «Working my way back to you», skal han ha tilegnet den til Stephen.

På øvinger

I begynnelsen av bandets karriere fikk Stephen Howard være med på Boyzones øvinger, men bandets PR-folk ga Steve beskjed om at han ikke lenger kunne invitere kjæresten. Det så ikke bra ut.

- Stephen forsto aldri hvorfor han ble frosset ut, sier moren.

I sorgen begynte Stephen å eksperimentere med dop, og ble bare mer og mer deprimert. Til sist tok han livet av seg.

MISTET KJÆRESTEN: Boyzones Steve Gately ble tvunget til å gjøre det slutt med kjæresten.