Ekskjærestene kjørte showet da Fleetwood Mac traff Oslo

Fleetwood Mac har gjennomgått mange faser som band. De er opplagt inne i en god en.

EKSPARET: Stevie Nicks og - i særdelesehet - Lindsey Buckingham hadde hovedrollene da Fleetwood Mac gestet Oslo i kveld. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
EKSPARET: Stevie Nicks og - i særdelesehet - Lindsey Buckingham hadde hovedrollene da Fleetwood Mac gestet Oslo i kveld. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Britisk-amerikanske Fleetwood Mac er ei sånn gruppe som er kommet og gått gjennom hele livet til mange av oss. Og - få har gjennomgått større forandringer musikalsk, fra bluesband med Peter Green på gitar i 1968, via låter som «Albatross» og myk pop tidlig på 70-tallet til softrock, eller «voksenpop», som det også kalles, få år seinere.

Enkelte låter har det jo vært, men bandet har vel strengt tatt bare gitt ut tre virkelig gode album, gjenfødelsen «Fleetwood Mac» (1975), monstersuksessen «Rumours» (1977) og mer komplekse «Tusk» (1979).

Salig blanding

Det var fra disse brorparten av låtene ble hentet i Oslo Spektrum i kveld - under en konsert som ble en salig blanding av musikalske fortreffeligheter, suverent gitarspill, noe langtekkelig historiefortelling i Stevie Nicks' regi og et synlig bevis på at gamle sår gror.

Om summen er høy nok, kan man kanskje legge til.

Hånd i håndFor - til første runde med ekstranumre kommer Stevie Nicks og Lindsey Buckingham inn hånd i hånd, etter at hun tidligere på kvelden har gitt ekskjæresten en lang klem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer