Ekskluderende integreringspolitikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIJAB I POLITIET: En skulle tro at det moderne demokratiet hadde kommet langt nok til å kunne akkommodere minoriteters legitime behov uten å ende i det rabalderet vi har sett den siste uken. Den slitsomme debatten har ikke vært hyggelig. Det er bekymringsfullt å se at muslimske kvinner som velger å praktisere sin tro etter egen overbevisning og ønsker å være en aktiv og integrert borger i det norske samfunnet blir hindret med vikarierende begrunnelser. Politikere som på den ene siden snakker om integrering av minoritetskvinner, bidrar på den andre siden effektivt til å ekskludere dem.

Fra noen politikere kan vi ikke forvente annet, men det er skremmende at tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen og statssekretær Libe Rieber-Mohn med særlig ansvar for integrering, er imot dette lovforslaget. Dette viser hvorfor integreringspolitikken i Norge har vært mislykket. Man har aldri helt klart å leve opp til de liberale idealer som hele tiden minoriteten blir krevd å være lojale mot. Det er først og fremst politikere som trenger å endre sine holdninger. Deretter kan dette overføres til resten av befolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer