Eksklusivt i New York

Hennes & Mauritz har skaffet en helt annen image i New York enn i Skandinavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Plastposen fra H&M var fylt til randen. Av aviser, colabokser og ekstra gensere. Alle som har bodd i land med airconditioning, vet hvor nødvendig det er med ekstra klær - til bruk inne. Posen sto ved siden av meg i trappa ved den svære lekebutikken FAO Schwarz vis-à-vis Plaza Hotel, der hvor Kevin McAllister sjekket inn med farens kredittkort i «Hjemme alene 2».

  • Hun nærmet seg plastposen forsiktig.
Bøyde seg mot meg og spurte om jeg hadde vært på H&M? Ja, tusen ganger, svarte jeg. Hun var fra North Carolina og hadde hørt om denne butikken i New York. Om jeg visste hvor den var? På Storo-senteret, holdt jeg på svare. Men tok meg i det, og sa som rett var, at den ligger på Fifth Avenue, mellom Prada, Gucci og Bvlgari.

  • Nille, Dressmann og Cubus er gjerne selskapet for H&M-butikkene i Norge.
Her er nabolaget betydelig mer eksklusivt. Innendørs er det også lite som minner om H&M på Rosesenteret i Molde eller City Syd i Trondheim. Stil, design, modeller og kunder er mer i tråd med amerikansk «designer-shopping» enn det litt slitne hverdagspreget som H&M har i Norge. Så er det da heller ingen avdeling for barneklær her. Ingen skal forbinde merkenavnet med bevernylondresser og gutteunderbukser i størrelse 122.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer