Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Conan O’Brien leder Nobel-konserten

Eksklusivt intervju: - Jeg skal være litt ydmyk, gi meg en Nobel-pris

Fredag lander Conan O’Brien i Norge for første gang, og han gleder seg stort til å stå på scenen under Nobel-konserten.

ERFAREN: Komiker og programleder Conan O’Brien (53) skal lede fredspriskonserten på søndag. –Jeg gleder meg til å besøke Oslo, sier han til Dagbladet. Foto: Noel Vasquez / NTB Scanpix
ERFAREN: Komiker og programleder Conan O’Brien (53) skal lede fredspriskonserten på søndag. –Jeg gleder meg til å besøke Oslo, sier han til Dagbladet. Foto: Noel Vasquez / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Da jeg var liten husket jeg alle fredsprisvinnerne, for det var noe alle de kule kidsa kunne. Jeg må nesten svare Barack Obama. Fikk ikke Khloe Kardashian en fredspris et år, fleiper komiker og «Conan»-programleder Conan O’Brien til Dagbladet.

På søndag skal han lose flere millioner mennesker gjennom fredspriskonserten i Telenor Arena, men det verdenskjente tv-fjeset er ikke helt stø på hvem hans personlige fredsprisfavoritter er. Det er tydeligvis heller ikke i arbeidsbeskrivelsen fra arrangørene.

Googler seg fram

- Jeg er stor fan av Jimmy Carter og Nelson Mandela, «shout out» til Nelson. Mor Teresa var bra. Martin Luther King junior er en favoritt. Så må vi ikke glemme Nicholas Murray Butler i 1931. Google er fantastisk, er det ikke, sier O’Brien og ler.

Han er en opptatt mann, O’Brien, men etter et opptattsignal, korte fraser fra uidentifiserte personer, noen minutter venting, og ikke minst etter å ha telefonisk banket på hos tre assistenter, kommer Dagbladet endelig gjennom.

Aldri vært i Norge

- Hei, hei! Nå er det bare oss to. Jada, jeg lander i Norge på fredag, og gleder meg veldig. Jeg har aldri vært i Oslo, så dette blir gjevt. Planen er å møte så mange mennesker jeg kan og klemme så mange kvinner og menn jeg bare klarer.

53-åringen O’Brien forteller at det er en stor ære å lede fredspriskonserten, og kaller jobben «en utfordring». Han er også enig i at Colombias president, Juan Manuel Santos, en verdig vinner.

- Han førte landet sammen. Det er en veldig vanskelig jobb å få til, så den er absolutt fortjent.

–Gi meg en pris

- Hvem fortjener den i åra framover?

- Jeg skal være litt ydmyk og si at mitt arbeid med komedie også fører verden sammen. Vurder det, Norge. Det bør være en Nobelpris for komedie og jeg bør vinne den to år på rad, sier O’Brien før han går fra spøk til alvor:

- Nobelprisen er verdens største symbol for fred. Det vil alltid være kontrovers når noen mottar en slik pris, men den representerer definitivt gode verdier og vi trenger dem mer enn noen gang.

O’Brien har følgende å si om sin nye president.

Redd for kona

- Det er derfor jeg vil gjøre denne konserten. For å roe alle ned. Jeg snakker for veldig mange når jeg sier at USA fortsatt ønsker å være en støttespiller for verden, og så håper jeg at ikke alle bekymrer seg for mye for retorikken hans.

- Hva mener du er de største utfordringene verden står overfor i dag?

- Global oppvarming er et stort problem, og fram til vi koloniserer Mars, må vi huske på at vi skal dele planeten med hverandre. Når vi først er der, kan vi ta alle som lager bråk å sende dem dit. De kan dominere Mars og la oss være fred.

- Hvorfor slåss de?

- Neida, det største problemet er at det som alltid er folk som dreper hverandre for grunner som ikke er særlig fornuftige. Halvparten av tida de slåss, skjønner man ikke hvorfor. Det er den største utfordringen. Mitt lille bidrag til verden er å få folk til å le og kanskje få folk til å glemme religion.

- Hva blir ditt personlige bidrag til konserten? Et videoinnslag hvor du kjører rundt med fredsprisvinneren, kanskje?

- He-he, vel jeg skal prøve å ta noen vitser. Vi skriver fortsatt på materialet og jeg håper virkelig det fungerer. Kanskje det blir en litteraturpris etterpå.

- Hva har fått deg i mest trøbbel gjennom karrieren?

- Å fortelle kona mi sannheten. Enkelte aspekter ved krig er det samme overalt i verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!