Eksklusivt utdrag fra «Anonym»s siste bok

Her kan du lese de to første kapitlene av «Mordet på Anonym».

OMSLAG: Slik er omslaget på boka «Mordet på Anonym», skrevet av den mystiske og ukjente forfatteren «Anonym». Romanen gis ut på Kagge forlag.
OMSLAG: Slik er omslaget på boka «Mordet på Anonym», skrevet av den mystiske og ukjente forfatteren «Anonym». Romanen gis ut på Kagge forlag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Diskuter hvem DU tror skjuler seg bak pseudeonymet «Anonym» i bunnen av saken.

Kapittel 1 — Da er det ei sann glede å ønske velkommen til verdas første, størsteog eneste flydande litteraturfestival! roper Aslak Sira Myhre.

Han nikker og smiler til tre hundre festivaldeltakere som sammenmed arrangører og forfattere har trengt seg sammen i Stena Sagasauditorium på åttende dekk. De som ikke fikk plass i salen, sitter påskipets barer og restauranter og følger med på storskjermer eller seroverføringen på TV i lugarene mens de tømmer minibarene.Aslak har aldri vært så stolt før. Kanskje med unntak av den gangenhan lå med ansiktet nede i brosteinene i Oslo sentrum med sviendetåregass i øynene og skrek «Jævla fascistsvin!» til en politibetjentsom trykket støvelen sin mot nakken hans etter at Aslak haddeledet den ulovlige demonstrasjonen mot Bill Clinton i 1999.

— Vi lover dere et variert og spennende program, sier Aslak. — Først skal festivalen åpnes av kulturminister Anniken Huitfeldt.

Aslak har lenge vært skuffet over statsrådens manglende interessefor kulturlivet, men at hun ikke tar seg tid til å bli med på sjøsettingenav Litteraturbåten og bare sender en VHS-kassett med opptakav seg selv, det syns han er et grovt svik mot litteraturen, ja, motkulturen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.