Eksotiske drømmer

Astrid Nordang er en velopplagt, sikker og morsom forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Kunstnerisk overskudd og en lakonisk humor, kjennetegner Astrid Nordangs tredje roman. Handlingen forgår i Argentina. Lydia reiser fra tenåringsdatter, eksmann og svigermor for å få klarhet i en gammel historie. Hun flyr til Buenos Aires der hun skal oppsøke Lidia Cardinale; forfatteren bak en bestselger der Lydias farfar figurerer.

Lokkende kokke

Lydia er reporter og planlegger flere artikler fra Argentina. Hun forsøker å komme i kontakt med Cardinale, men lykkes ikke med det første. Isteden møter hun en rekke andre skruer: En intens australier som lager dokumentar om indianerne, en paranoid guide, og ikke minst en saktmodig musiker, som blir Lydias reisefølge gjennom Argentina.

Lydias opplevelser avbrytes av partier med farfarens dagboksnotater. Han rapporterer fra livet i jungelen – om kjedsomhet, lumske undersåtter og den dyriske og lokkende kokka Bonita. Dagboka er fascinerende og uttrykker blant annet tidas holdning til urinnvånere.

God romanstruktur

Nordang er morsom, kunnskapsrik og vimsete på en konstruktiv måte: Mye får plass i romanen, som har mange tematiske greiner. Hun holder godt på leseren ved å anvende utsettelsen som litterær teknikk. Vi venter lenge og forventningsfullt på møtene og hendelsene som romanen legger opp til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer