Ekspert advarer mot kjedebrev: - Vi er for naive

Nei, Facebook kan ikke bruke bildene dine fra og med i morgen.

FALSK INFORMASJON: Et kjedebrev deles i disse dager som varmt hvetebrød på Facebook. Brevet hevder at Facebook fra og med i morgen av kan bruke informasjonen din. Alt som står i brevet er falskt, fastslår kommunikasjonsekspert Hans-Petter Nygård-Hansen. Foto: REUTERS/Dado Ruvic, NTB scanpix
FALSK INFORMASJON: Et kjedebrev deles i disse dager som varmt hvetebrød på Facebook. Brevet hevder at Facebook fra og med i morgen av kan bruke informasjonen din. Alt som står i brevet er falskt, fastslår kommunikasjonsekspert Hans-Petter Nygård-Hansen. Foto: REUTERS/Dado Ruvic, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ny dag, ny dårlig oversatt kjedemelding i Facebook-feeden.

Intensjonen til vennene dine i sosiale medier som deler advarende meldinger er nok gode, men informasjonen som kommer fram er i mange tilfeller falsk.

Ta for eksempel denne, som nå går sin seiersgang på sosiale medier. Det hevdes i meldinga at Facebook kan bruke dine bilder og informasjon. Til hva står ikke opplyst, men mange lar seg skremme.

Det hevdes også at man ved den nette sum av 5,99 britiske pund kan verge seg mot at dette skjer med deg. Det opplyses om en amerikansk lov som kan straffe Facebook dersom de skulle bruke informasjonen din.

- Irriterende

Ekspert på kommunikasjon og sosiale medier, Hans-Petter Nygård-Hansen, forteller til Dagbladet at kjedebrevet er hundre prosent falskt.

- Dette kjedebrevet er heldigvis ikke farlig. Det er bare ren tekst uten informasjon om noe kontonummer for eksempel. I dette tilfellet er delingen av det mest irriterende, sier han.

Nygård-Hansen har selv observert brevet i sin egen feed, og har fått spørsmål fra venner og bekjente om informasjonen stemmer. Han mener det er problematisk at enkelte oppfatter det som reel informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer