Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ekspertene hyller rollebesetningen i Jo Nesbø-film

- Det er lov å ha store forventinger nå.

STJERNETUNGT: Rebecca Ferguson, Michael Fassbender og Charlotte Gainsbourg skal spille i «Snømannen». Eksperter hyller rollebesetningen, og mener alle skuespillerne har sterk tyngde. Foto: NTB Scanpix
STJERNETUNGT: Rebecca Ferguson, Michael Fassbender og Charlotte Gainsbourg skal spille i «Snømannen». Eksperter hyller rollebesetningen, og mener alle skuespillerne har sterk tyngde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag ble det kjent at filmatiseringa av Jo Nesbøs «Snømannen» skal skje i sin helhet i Norge. Dette flere steder i landet, med hovedvekt på Rjukan, Bergen og Oslo.

Denne uka ble det også kjent at regissør Tomas Alfredson, som har fått det ærefulle oppdraget å bringe Harry Hole til liv på skjermen, har fått med seg skuespillerinna Charlotte Gainsbourg.

«Nyphomaniac»-skuespillerinna går inn i rekka av kjente skuespillere som allerede er bekreftet til filmen, som stjerna Michael Fassbender og Rebecca Furguson.

TV- og filmeksperter hyller helheten, og tror filmen blir en høyprofilert og proff produksjon.

Store forventninger Alfredson, som tidligere har laget film av John le Carrés' «Muldvarpen», er en av grunnene til at filmen har fått så mye oppmerksomhet allerede. Det mener filmekspert og anmelder for NRK, Birger Vestmo.

- Ikke bare har filmen sikra seg kvalitetsskuespillere, men at regissør er Alfredson er ingen ulempe. Dette er solide navn som borger for kvalitet, som gjør at jeg får enda mer lyst til å se den, forklarer Vestmo til Dagbladet.

Harry Hole spilles av Michael Fassbender, kjent fra blant annet «X-Men» og «12 Years a Slave». Svenske Rebecca Ferguson, kjent fra «Mission Impossible» og «Hercules», skal spille Katrine Bratt.

Vestmo mener skuespillerne flere ganger har vist at de er allsidige.

- Fassbender kan jeg virkelig se for meg i rollen som Hole. En hardbarka, fordrukken etterforsker tror jeg er innenfor rekkevidden hans. Han har imponert i mange dramatiske roller tidligere. Og Furguson er definitivt en stigende stjerne. Med svensk opphav her hun i hvert fall skandinavisk, som jeg tror er et pluss for filmen, forklarer han og fortsetter:

- Videre har vi Gainsbourg, som har spilt i mange av Lars Von Triers største produksjoner. Hun er en kvalitetsskuespiller, mener Vestmo.

Viktig for bransjen At filmen skal spilles inn i Norge, er ikke til å kimse av mener Vestmo.

GLEDER SEG:  Asbjørn Slettemark tror «Snømannen»-filmen blir vellaga og god.   Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
GLEDER SEG: Asbjørn Slettemark tror «Snømannen»-filmen blir vellaga og god. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

- Det er lov å forvente mange norske innslag. Først og fremst betyr det mye for norsk filmbransje. Det kan bane vei for flere internasjonale produksjoner i Norge. Vi har jo en veldig filmatisk natur. Det er lov å ha store forventninger nå, mener han.

Vestmo får støtte fra forfatter, musikkjournalist og programleder Asbjørn Slettemark. Han er aktuell med boka «101 tv-serier», en guide til serier man bør få med seg.

Slettemark tror valget av location er helt essensielt i produksjonen.

- At den spilles inn her betyr at vi får muligheten til å vise fram produksjonsmulighetene her i landet. Det er mange som kunne spilt Harry Hole, men det er ikke mange byer som kunne vært Oslo, forklarer han.

- Push til norsk krim Slettemark håper at Alfredson klarer å beholde kjernen i Hole, og at Nesbøs univers ikke gjøres til noe det ikke her.

Filmen kommer ut i 2017, men han har allerede klare forhåpninger for hvordan han tror den blir.

- Jeg tror det blir en vellaga, spennende sjangerfilm innenfor krim/thriller-feltet. Den blir nok dessuten underholdende. Jeg tipper det lett kan trekkes linjer mellom denne og den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner». Den gir nok et push til norsk krim, forklarer han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media