Ekspertene tror på kalddusj for Morten Tyldum på Golden Globe

Den norske regissøren levnes få sjanser når den prestisjefylte filmprisen deles ut natt til mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til mandag går komikerne Tina Fey og Amy Poehler på podiet for å lede sin tredje Golden Globe-prisutdeling.

Spenningen er stor om det blir norske eller svenske mottakere av det som regnes som den nest mest prestisjefylte filmprisen etter Oscar. Golden Globe deles ut for 72. gang, og det er utenlandske filmjournalister bosatt i Hollywood som stemmer fram vinnerne.

Regissør Morten Tyldums «The Imitation Game» er nominert i fem kategorier, inkludert beste dramafilm. I tillegg er den svenske filmen «Turist», med norske Lisa Loven Kongsli og Kristofer Hivju i sentrale roller, nominert som beste fremmedspråklige.

Men verken Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad, NRKs filmprogramleder Vegard Larsen eller redaktør Kjetil Lismoen i filmtidsskriftet Rushprint tror på noe pris-skred for skandinavene.

Tror på «Boyhood» - Med forbehold om at jeg ikke har sett samtlige, er mange av filmene «The Imitation Game» konkurrerer mot både bedre og mer anerkjente, sier Hobbelstad, som selv anmeldte filmen til en firer.

- I kategorien for beste dramafilm har jeg mer tro på «Boyhood», som er en øm og fin film og har vind i seilene nå. Det er veldig gøy å se Richard Linklater få sitt store gjennombrudd etter tidligere å ha laget mange filmer som har vært anerkjente, men som ikke har nådd så bredt ut, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.