Reality-TV:

Ekspertenes dom: - Folk er lei

I Sverige avlyses «Paradise Hotell» og «Ex on The Beach» på grunn av overgrepsanklager. Det samme gjøres ikke i Norge. Det kan føre til annonsør-flukt, mener TV-eksperter.

ENDRES: «Paradise Hotel» i Sverige kommer nå i nytt format etter overgrepsanklager. I Norge er det derimot uklart hva framtida vil bringe for reality-programmet. Foto: Patricia Recourt/ Viaplay
ENDRES: «Paradise Hotel» i Sverige kommer nå i nytt format etter overgrepsanklager. I Norge er det derimot uklart hva framtida vil bringe for reality-programmet. Foto: Patricia Recourt/ Viaplay Vis mer
Publisert

Realityprogrammer som «Paradise Hotel» har i en årrekke servert TV-øyeblikk med høy grad av sjokkfaktor. Men skandalene har ikke vært utelukkende forbeholdt TV-skjermen.

Bare de siste månedene har tidligere reality-deltakeres alvorlige dommer og tiltaler kommet for en dag. Dagbladet har skrevet om en reality-deltaker, fra en omstridt realityserie, som risikerer fengselsstraff opptil seks år, etter å angivelig ha voldtatt en mindreårig. Kort tid seinere dukket nok en skandale opp. Også denne deltakeren gjorde karriere i en realityserie. Personen ble tiltalt for gruppevoldtekt, og risikerer forvaringsstraff.

I Sverige har man besluttet å avlyse en ny sesong av «Paradise Hotel», og «Ex on the Beach» skal heller ikke sendes på grunn av overgrepsanklager, skriver nordic entertainment group i en pressemelding.

Spørsmålet er om det samme vil skje i Norge.

- Stopp for slike programmer

Bare de siste året har Dagbladet skrevet om flere alvorlige forhold knyttet til tidligere reality-profiler. Hele tre av dem er knyttet til programmet «Paradise Hotel».

Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener det er uheldig for publisiteten til programmer som «Paradise Hotel» at deltakerne har alvorlige lovbrudd på rullebladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer