KAN TA OVER: Morten Harket vil være en god programleder for et talkshow på TV 2, mener mediedirektør Jarle Thalberg i byrået GroupM. Her som dommer under TV 2s talentprogram «The Voice». Foto: Robert Dreier Holand / TV 2 / NTB scanpix
KAN TA OVER: Morten Harket vil være en god programleder for et talkshow på TV 2, mener mediedirektør Jarle Thalberg i byrået GroupM. Her som dommer under TV 2s talentprogram «The Voice». Foto: Robert Dreier Holand / TV 2 / NTB scanpixVis mer

Eksperter: - Disse kan ta over etter Thomas og Harald

Dette er mediebyråenes heteste tips til hvem som kan fylle skoene etter Thomas Numme og Harald Rønneberg på TV 2.

(Dagbladet): Etter femten år med «Senkveld», er det snart slutt, meldte TV 2 på torsdag. I mai 2018 går siste sending.

Men hva slags konsept som skal ta over for TV 2-flaggskipet, er ikke kjent. Dagbladet spurte tre mediebyråer om hvilke profiler som kan fylle skoene etter programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg.

- Det hadde vært spennende om Morten Harket kunne tatt på seg et talkshow med kjente norske og internasjonale stjerner, sier Jarle Thalberg, mediedirektør i GroupM.

FORESLÅS: Morten Harket, her som dommer under TV 2s program «The Voice».
Foto: Robert Dreier Holand / TV 2 / NTB Scanpix
FORESLÅS: Morten Harket, her som dommer under TV 2s program «The Voice». Foto: Robert Dreier Holand / TV 2 / NTB Scanpix Vis mer

- Han har gjort en god jobb i «The Voice», og han ville truffet bredt og kunne fått store seertall, sier han.

Jon Almaas eller Ylvis?

Thalberg mener at programmet som skal ta over, må være et bredt underholdningsprogram, med kjente og kjære personligheter som favner hele familien.

I tillegg til Harket, mener Thalberg at det er flere andre mulige kandidater til jobben.

- Jon Almaas og Ylvis-brødrene tror jeg og hadde vært spennende kandidater til et slikt show, og ville hatt stort sannsynlighet for å lykkes, sier han.

FAVORITT: Tv-profil Truls Svendsen nevnes av alle tre eksperter. Her fra «Gullruten», da han fikk publikumsprisen i 2015.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
FAVORITT: Tv-profil Truls Svendsen nevnes av alle tre eksperter. Her fra «Gullruten», da han fikk publikumsprisen i 2015. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

- Fra TV 2 sine egne programledere tror jeg et talkshow eller underholdningsprogram med Solveig Kloppen og Truls Svendsen kunne blitt en suksess, sier Thalberg.

Han er tydelig på at det bør være et talkshow, med innslag av underholdning og musikk.

Truls Svendsen favoritt

Også tv-sjef Ruben Solbakk Lisøy i Red Media Consulting, trekker frem Truls Svendsen som en mulig arvtaker.

- Umiddelbart høres det ikke dumt ut at Truls tar over fredagsunderholdningen. Det blir jo i så fall som et comeback å regne, da han har vært der som stuntreporter tidligere, sier Lisøy.

Truls Svendsen er nemlig en kjenning for «Senkveld»-seerne, og er ikke redd for å by på seg selv. Nordlendingen holdt i hvert fall ikke noe tilbake da han i 2008 stilte på James Bond-premiere i «Senkveld»-regi.

Stuntet gikk ut på at Svendsen delte ut dry martinis på den røde løperen. Det må imidlertid ha vært mange som takket nei til en drink, da betydelige mengder alkoholholdig væske forsvant ned i komikerens egen mage.

Lisøy mener TV 2 må skape et program som er «feelgood» for hele familien.

Tro på talkshow

- Jeg har veldig troen på talkshow, siden det skal leveres som tilbehør til fredagstacoen gjennom store deler av året.

- Når man tar inn forskjellige profiler hver uke får man en fin variasjon på programmet. Dette tillater også at profilene kan velges fra andre program i sendeflaten til TV 2, og kan sånn sett gi drahjelp til andre konsepter, sier Lisøy.

Også MediaComs tv-sjef Marianne Massaiu mener TV 2 bør satse på et «feelgood» program.

POPULÆR: Programleder Solveig Kloppen er en av mediebyråenes favoritter til å ta over fredagskvelden på TV 2. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
POPULÆR: Programleder Solveig Kloppen er en av mediebyråenes favoritter til å ta over fredagskvelden på TV 2. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

- Det må være et program som når bredt, gjerne evner å samle familien. «Feelgood»-tv, med varme og humor. Satire kan selvfølgelig være et alternativ, sier Massaiu.

Hun mener TV 2 har mange sterke profiler som kan lose fredagskvelden i havn, og nevner både Truls Svendsen, Solveig Kloppen, Stian Blipp, Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård.

- Vedkommende må nok være godt kjent fra før. TV 2 har mange sterke navn i stallen. Det er nok ikke denne «slotten» de vil benytte for å bygge opp et helt nytt navn, sier Massaiu.

- For tidlig å spekulere

TV 2s programdirektør Jarle Nakken ønsker ikke å kommentere hvorvidt profilene som mediebyråene trekker frem er aktuelle.

- Thomas og Harald skal inn i sin siste sesong og fokuset nå ligger på å tilrettelegge for en fantastisk sesong og en verdig markering av 15-års jubileumet til våren, skriver Nakken i en e-post til Dagbladet.

- Hva som kommer inn på fredagskveldene til høsten er det for tidlig å spekulere i nå. Men vi skal gjøre vårt ytterste for å sikre godt innhold og å fortsette å samle folket foran skjermen også etter at Thomas og Harald tar velfortjent helgefri neste høst, og går over på nye TV 2-prosjekter, sier Nakken.

Dagbladet har vært i kontakt med Truls Svendsen, som ikke ønsker å kommentere. Vi har ikke lyktes å komme i kontakt med Morten Harket eller Solveig Kloppen.