Eit feitt liv:

Eksperter reagerer: - Useriøst

Ronny Brede Aase undersøker om han kan kombinere øl og burger med et sunt og langt liv i beste sendetid. Ernæringsfysiolog mener påstandene som presenteres i det nye programmet er feilaktige.

OVERVEKTIG: I den nye serien til Ronny Brede Aase snakker han om at han var stor allerede som barn. Video: NRK TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK-programmet «Eit feitt liv» handler om livsnyteren Ronny Brede Aase og hans forsøk på å finne ut om livsstilen hans, med burger, øl og kos, er forenlig med drømmen han har om et langt og godt liv.

- Det er på tide at en tjukk fyr får lage et TV-program om helse, skriver NRK i sin omtale av programmet.

Serien har slått an hos det norske folk, og de to første episodene er sett av over 900 000 personer.

Men eksperter rynker på nesa over enkelte av påstandene om vektnedgang i programmet. Det var Bergens Tidende som først omtalte saken, og liknende kritikk har også blitt omtalt i Aftenposten.

- Programmet har noe for seg ved at vi ser at det er krevende å gå ned i vekt. Ved å rette oppmerksomheten mot hvor krevende det er å gå ned i vekt, viser programmet samtidig at det ikke er en sammenheng mellom lav overvekt og lav viljestyrke. Men dette er absolutt mest underholdning, og min store frykt er at etterlatt inntrykk er at det ikke er noe vits å tenke fysisk aktivitet og helsefremmende kosthold når man vil ta vare på helse og gå ned i vekt, sier Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer