<strong>OVERSETT:</strong> Mange er overrasket over at Orange is The New Black er utelatt fra alle hovedkategoriene. FOTO: NTB Scanpix
OVERSETT: Mange er overrasket over at Orange is The New Black er utelatt fra alle hovedkategoriene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Eksperter reagerer på at disse suksess-seriene blir snytt for Emmy

«Orange is the New Black» og «Crazy Ex-Girlfriend» er blant de utelatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Torsdag ble årets Emmy-nominasjoner offentliggjort, hvor «Game of Thrones» stakk av med hele 23 nominasjoner. Men selv om mange hadde grunn til å juble, var det også mange som satt igjen som store spørsmålstegn og mente juryen totalt hadde oversett åpenbare kandidater.

Riktignok er suksess-serien «Orange is the New Black» nominert for god casting, men i de mer gjeve kategoriene glimrer den med sitt fravær. Mange reagerer også på mangel på nominasjon til «Outlander» og til Lady Gaga, for hennes rolle i «American Horror Story: Hotel».

- «Orange is the New Black» kunne blitt nominert i flere kategorier, men ble fullstendig utelatt fra hovedkategoriene. De har kun fått et lite nikk for casting, skriver International Business Times.

Forsøkte å sende inn som komedie

Netflix, som produserer «Orange is the New Black», prøvde i år å sende inn serien til kategorien «komedie». Det fikk de derimot ikke lov til, og det ble gitt klar beskjed om at de måtte konkurrere i dramakategorien, hvor de måtte konkurrere mot blant andre «Game of Thrones», «Downton Abbey» og «House of Cards».

Flere har også reagert på at Uzo Aduba, som spiller rollen som Suzanne «Crazy Eyes» Warren i serien, ikke fikk noen nominasjon.

«Emmy-juryen ser ut til å ha fokusert på House of Card som sin favoritt dramaserie fra Netflix, og ehm, det er feil», skriver Vox.

<strong>INGEN EMMY-NOMINASJON:</strong> Lady Gaga i «American Horror Story: Hotel». FOTO: NTB Scanpix
INGEN EMMY-NOMINASJON: Lady Gaga i «American Horror Story: Hotel». FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Downton Abbey fortjener ikke plassen

Gry Cecilie Rustad, postdoktor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, mener derimot det er helt greit at «Orange is the New Black» ikke har fått nominasjon i hovedkategoriene siden de har strukket av med mange priser tidligere år.

- De jeg savner mest er Rachel Bloom som spiller hovedrollen i Crazy Ex-Girlfriend. Jeg savner også nominasjoner til Rectify, som jeg mener burde vært nominert til beste drama, og Leftovers. At den ikke er nominert er en kjempestor feil, sier hun til Dagbladet.

Hun mener flere gamle travere heller kunne gitt plass til nye serier på listen over nominerte.

- Downton Abbey blir nominert hvert eneste år, og jeg vet ikke om den er den beste serien. Det er såpass mye annet bra at jeg synes egentlig ikke den fortjener plassen, sier hun.

Utelatt Lady Gaga

Mange var også skuffet over at artist, og nå også skuespiller, Lady Gaga ikke er nominert for sin rolle i «American Horror Story: Hotel». Tidligere i år fikk hun Golden Globe for denne rollen, men noen Emmy blir det dermed ikke.
Det blir det heller ikke til Julie Bowen fra komiserien «Modern Family», eller Mayim Bialik og Jim Parsons som spiller rollene som Amy Farrah Fowler og Sheldon Cooper i «The Big Bang Theory».

- Det var forventet at både Julie Bowen i «Modern Family» og Mayim Bialik fra «The Big Bang Theory» var nominert, skriver Entertainment Weekly.

Til manges store overraskelse er også dramaserien Outlander er utelatt.

- «Outlander»-fans, det er fortsatt ingen rettferdighet, skriver Huffington Post.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer