NY HVERDAG: TV-hverdagen har allerede endret seg for mange nordmenn de siste åra. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
NY HVERDAG: TV-hverdagen har allerede endret seg for mange nordmenn de siste åra. Foto: Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Eksperter tror kabel-TV vil forsvinne helt om noen år

Internett i ferd med å ta over.

I løpet av høsten blir det fritt fram for å bare kjøpe internett og ikke kabel-TV fra Get og Canal Digital. Om noen år vil kabel-tv forsvinne helt, spår eksperter.

TV-distributørene Get og Canal Digital varsler begge at de vil slutte å tvinge kundene til å abonnere på både bredbånd og kabel-TV. Sammenkobling av disse produktene har vært en torn i øyet på Forbrukerombudet, som har krevd større valgfrihet på vegne av TV-seerne, noe folk nå får, skriver Klassekampen.

Strategidirektør Morten Holst i det digitale rådgivningsselskapet Innocode er ikke i tvil om hvor det vil ende.

- Fortsetter utviklingen som den gjør nå vil kabel-tv være mer eller mindre utfaset innen fem til sju år, på samme måte som fasttelefonen forsvant etter hvert, sier han til avisen.

Han får støtte fra Erik Solberg i mediebyråbyrået Carat.

- Vi vil ikke se et stort skille over natten, men på sikt tror jeg coaxkabelen vil forsvinne fra TV-stua, mens eternettkabelen overlever og gir folk tilgang til det de trenger av TV over internett, sier Solberg.

I Norge er det Telenor-eide Canal Digital og Get som dominerer markedet for kabel-TV. I fjor hadde de to selskapene en markedsandel på 93 prosent, noe som utgjør om lag én million kunder.

Begge bekrefter overfor Klassekampen at de har planene klare for å innføre valgfritt abonnement på TV og internett innen utløpet av året.

Til Dagbladet sier Birgit Bjørnsen, leder for Bredbånd og TV i Telenor Norge og Canal Digital Kabel, at TV-plattformen står sterkere og utvikles mer enn noen gang.

- Vi er enda bare i starten med tanke på de muligheter for utvikling, innhold og tjenester som kommer, sier Bjørnsen og legger til:

- Uansett hva fremtiden bringer av tjenester og hvordan de leveres, så er kabel TV-nettene svært godt rustet til å levere kapasiteten som kreves.

(NTB)