Marius Borg Høiby

Eksperter ut mot Slottet:
- Prøver å få i pose og sekk

Kronprinsparet reagerer på Se og Hør-sak om Marius Borg Høibys nye kjæreste.

LIKER IKKE OPPSLAG: - Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv, skriver kronprinsparet i en pressemelding. Ekspertene er uenige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LIKER IKKE OPPSLAG: - Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv, skriver kronprinsparet i en pressemelding. Ekspertene er uenige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Slottet sendte fredag ut en pressemelding der Se og Hør blir refset for deres oppslag om kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høibys (21) privatliv.

- Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv - noe han er takknemlig for at norsk presse stort sett har respektert, skriver kronprinsparet.

Ukebladet omtalte Høibys kjæreste, den norske modellen Juliane Snekkestad (21). Hun har blant annet stilt opp i en fotoreportasje i magasinet Playboy, og kronprinsparet reagerer blant annet på at Snekkestad blir omtalt som «Playboy-modell».

- Vi anser dette for å være et overtramp av privatlivets fred og svært uheldig bruk av overskrift og layout på bladets forside. Vi kjenner Juliane som både hardtarbeidende og dyktig. Hun burde ha sluppet å komme på forsiden av Se og Hør på denne måten, skriver kronprinsparet.

- Offentlig person

Presseetisk kritikkverdig, mener Gunnar Bodahl-Johansen, ekspert på presseetikk.

- Jeg kan ikke se at dette har stor offentlig interesse, og synes det er presseetisk kritikkverdig at man lager den type oppslag på Marius og hans kjæreste, sier Bodahl-Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer