Filmanmeldelse: Guy Ritchies «Wrath of Man» med Jason Statham

Eksplosiv actionthriller

Jason Statham og Guy Ritchie gjenforenes i adrenalinfylte «Wrath of Man».

«WRATH OF MAN»: Jason Statham er på hevntokt i Guy Ritchies nye actionfilm. Se traileren Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Wrath of Man»

Am. action

Regi: Guy Ritchie
Skuespillere: Jason Statham, Josh Hartnett, Jeffrey Donovan, Laz Alonso, Scott Eastwood
Premieredato: 28. mai
Aldersgrense: 15 år

«Sosiopater, soldater og Statham.»
Se alle anmeldelser

Det er lenge siden Guy Ritchie lagde noe minneverdig og originalt. Ritchies karakteristiske klipping, hoppingen i tid og påkostede actionscener til tross, er også «Wrath of Man» en ganske ordinær, men passe underholdende actionfilm.

Mystiske H. (Jason Statham) har fått jobb i et pengetransport-byrå. Etter å ha drept samtlige ranere som prøver å rane bilen på hans første dag på jobb, blir det tydelig at H. er noe annet enn det han utgir seg for. Han er nemlig det mange actionstjerner er på lerretet for tiden, en stille mann med ekstreme voldsevner på jakt etter hevn. I dette tilfellet er det hans sønns død som skal hevnes.

Ritchie uten humor

Selv om Ritchie fremdeles forteller historier på en nesten like intrikat måte som før, er humoren fra hans tidligere filmer ikke mulig å spore i «Wrath of Man». Underholdende dialoger som kunne ende hvor som helst, er i stedet erstattet av klossete onelinere som blir levert slik de ble i nettopp de actionfilmene som Richie, med sin kreativitet, utkonkurrerte i sin storhetstid.

Mangelen på humor er merkbar, ingen er spesielt sjarmerende i «Wrath of Man». Det gjelder også H., som er like lite varm og morsom som man forventer av en psykopat. Filmens univers er stort sett befolket av endimensjonale og empatiløse menn som forfølger grunnleggende behov, og som barker sammen for å se hvem som vil gå lengst. Til å komme fra en regissør som pleide å være blant sjangerens beste til å lage levende karakterer, føles «Wrath of Man» litt uinspirert. Actionscenene er i det minste relativt engasjerende.

Underholdende psykopater

Sjansene til å gjøre filmen mer interessant benyttes sjelden. At bankranerene er eks-soldater som er så fattige at de er villig til å dø i stadig eskalerende ran, er for eksempel et spennende utgangspunkt, men utforskes ikke videre.

Det er nok av bedre filmer, både i sjangeren og i Ritchies karriere, men vi er fremdeles garantert underholdende action når Ritchie og Statham samarbeider. Det er mye god underholdning å finne i to actionfylte timer i psykopaters lag.

«Wrath of Man»

Am. action

Regi: Guy Ritchie
Skuespillere: Jason Statham, Josh Hartnett, Jeffrey Donovan, Laz Alonso, Scott Eastwood
Premieredato: 28. mai
Aldersgrense: 15 år

«Sosiopater, soldater og Statham.»
Se alle anmeldelser

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer