Anmeldelse: James Bond, «No Time to Die»

Eksplosiv «norsk» Bond

Daniel Craig avslutter spionkarrieren med stil, i en Bond-film som knapt kunne blitt mer 2021.

NORGE: I traileren til den nye James Bond-filmen finner vi flere klipp fra scener spilt inn i norge. Filmen har premiere 1.oktober. Bilder fra Universal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Daniel Craig har allerede varslet at «No Time to Die» er hans siste Bond-film, og det har blitt en eksplosiv og høyst verdig avslutning.

Godt for ham, og godt for Norge også, for det er ikke få av filmens 163 minutter (!) som foregår her til lands. Blant annet er deler av den filmet i Oslo og Nittedal, samt langs Atlanterhavsveien, og her finner vi noen av de mest dramatiske scenene i dette Bond-kapittelet. Det sier ikke lite. Et langt strekk med Fantorangen på tv i bakgrunnen blir det også plass til, i et av de få roligere øyeblikkene.

Hele seks år er gått siden siste film, og når vi nå møter Bond igjen, har han lagt opp som agent. Pensjonisttilværelsen har han tenkt å nyte i fulle drag sammen med den unge kjæresten Madeline Swann (Léa Seydoux). Men før de rekker å gjøre altfor mange krumspring på hotellrommet i Italia, innhenter fortida dem begge.

Ny Bond-skurk

Den globale, kriminelle organisasjonen Spectre, hvis leder Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz) ble buret inne av Bond selv i forrige film, er på ferde igjen. Og snart får de selskap av den nye, men forholdsvis klassiske Bond-skurken med det klassiske navnet Lyutsifer Safin (Rami Malek). Han har megalomane planer for et hemmelig våpen som er stjålet fra Bonds tidligere arbeidsgivere, og deretter videreutviklet til noe som virker direkte inspirert av et visst verdensomspennende virus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer