Eksplosive jenter

En eksplosiv r&b-oppvisning i moderne stadionerobring.

Maken til forrykende, gnistrende musikkopplevelse må du lete lenger etter. Du finner det neppe.

Destiny's Child redefinerer med sitt eksplosive r&b-show standarden for hva man kan og bør forvente av stadion- og arenakonserter i 2002.

Destiny's Child leverte et gjennomkoreografert, pyroteknisk fyrverkeri av et show, kombinert med noen gudbenådede stemmer fra tre bokstavelig talt glitrende unge damer med mer enn nok framtid foran seg.

Heseblesende

Hele pakka som ble servert i Belgias største konsertarena, var så spektakulær og heseblesende at den får en Pink Floyd-konsert - en av stadionrockens visuelle standardparametere - til å se ut som en litt tilbakelent lysbildeframvisning.

Beyoncé Knowles, Kelly Rowland og Michelle Williams, omgitt av åtte dansere, går inn og ut av det ene kostymet etter det andre gjennom det tredelte showet. De er sexy uten å være vulgære. De snakker og synger om Gud og hvor mye de har å takke ham for, uten at gudfryktigheten ender opp i et anmassende vekkelsesmøte.

Konserten åpner med et skikkelig drønn. På tre svære skjermer ruller en slags stolt parodi på «Robinsonekspedisjonen» («Survivor» er det amerikanske navnet på «Robinson»-programmet).

Jentene, i minimal gullbekledning, stiger opp på en plattform, mens flammene står opp på alle kanter da de setter i gang med sin girlpower-erklæring «Independent Women» . De er innom låter fra alle sine tre album.

Lydbildet er i overkant grøtete for den detaljrike, modernistiske r&b-en deres, og den karakteristiske, stakkato start-stopp-dynamikken er vrien å få til live. Men det går seg til etter hvert, særlig da jentene kommer tilbake med en rolig og sjelfull avdeling - inkludert hver sin sololåt - iført lange, tekkelige glitterkjoler.

Destiny's Child spiller 26 konserter i Europa denne sommeren:


15. mai: Antwerpen
17. mai: Stuttgart
18. mai: Freiburg
20. mai: Köln
21. mai: Rotterdam
25. mai: København
27. mai: Oslo
28. mai: Stockholm
30. mai: Bremen
31. mai: Hamburg
1. juni: Berlin
2. juni: München
3. juni: Frankfurt
7. og 8. juni: London
9. juni: Sheffield
11. og 12. juni: Newcastle
13. og 14. juni: Manchester
16. og 17. juni: Birmingham
18. og 19. juni: London
23. og 24. juni: Belfast

Beyoncé, med blomst i håret på «Dangerously in Love» , sto for gospelhøydepunktet med et praktfullt akustisk/a cappella-sluttparti, hvor hun bare ved hjelp av sin stemmeprakt og noen ekkoeffekter omskapte en av Vest-Europas dølleste idrettshaller til noe som kunne minne om en katedral.

Greatest hits

Etter «Gospel Medley» er det greatest hits derfra og ut, inkludert den ferske Beyoncé-låta «Work It Out» fra den kommende Austin Powers-filmen.

Da Destiny's avsluttet showet sitt etter en time og tjue minutter med konfetti og gule smiley-ballonger og «Happy Face» , sendte de samtidig sitt publikum ut av arenaen med feite glis om munnen.

Dette kan godt bli den beste konserten blikkboksen Oslo Spektrum har opplevd siden Lauryn Hill ga stedet den sjelen det ellers mangler for tre år siden. Det er 11 dager igjen til 27. mai. Nedtellingen starter nå.

Fyrverkeri: 27.mai kommer Destiny's Child til Oslo! I går leverte Beyonce Knowles (foran), Michelle (til høyre) og Kelly en eksplosiv konsert i Antwerpen. Gled dere, folkens!