Eksplosjon på «Hobbiten»-filmsett skaper baluba

Brannmenn ville ikke snakke.

SATTE HOBBITENE PÅ KARTET: Sean Austin og Elijah Wood spilte henholdsvis Samvis Gamgod og Frodo Lommelun i den suksessfulle filmatiseringen av «Ringenes Herre». Nå skal det også lages film av forløperen, boka «Hobbiten». Foto: Filmweb
SATTE HOBBITENE PÅ KARTET: Sean Austin og Elijah Wood spilte henholdsvis Samvis Gamgod og Frodo Lommelun i den suksessfulle filmatiseringen av «Ringenes Herre». Nå skal det også lages film av forløperen, boka «Hobbiten». Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En eksplosjon, etterfulgt av en liten brann, i et filmstudio har skapt stor debatt på New Zealand, melder danske Politiken.

To personer skadet Brannen rammet nemlig Stone Street-studioet i Wellington, der deler av J.R.R. Tolkiens «Hobbiten»-bok for tida blir filmatisert av regissør Peter Jackson.

To personer måtte fraktes til sykehus i ambulanse etter hendelsen på tirsdag, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

Ulykken skjedde da tekninkere arbeidet med rekvisittene i studio og det oppsto tekniske problemer, ifølge new! magazine.

- Taushetsplikt Nå har det kommet fram at brannmennene som rykket ut til filmsettet nektet å svare på spørsmål om hendelsen.

De fortalte til ONE News at de ikke kunne kommentere saken siden de hadde signert en taushetsklausul.

Det vil ikke Wellingtons branninspektør, Peter Dempsey, gå med på.

- Hvis noen har brukt det som unnskyldning, er det helt feil. Brannopplysninger er offisielle, sier han til TVNZ.

Arbeidstilsynet undersøker ulykken Ifølge TVNZ har brannvesenet opplyst at mannskapene signerte avtalen «for flere måneder siden», da de foretok en risikoanalyse av settet.

Grunnen er at produsentene ikke ønsker at det som skjer i studioet skal lekke ut.

Arbeidstilsynet på New Zealand undersøker nå brannen. De opplyser at en fortrolighetsavtale ikke kan hindre informasjonsdeling når det gjelder årsaken til, og omstendighetene rundt, ulykken.

En talsperson for Peter Jackson sier til TVNZ at de ikke gjør annet enn å følge en policy som er svært vanlig i filmverdenen.

Turbulent filminnspilling Det er ikke første gang det stormer rundt «Hobbiten»-innspillingen på New Zealand. Prosjektet er blitt utsatt en rekke ganger, mye på grunn av filmstudioet MGMs milliardgjeld.

I fjor førte utsettelsene til at regissør Guillermo del Toro trakk seg.

Da meldte også stjerneskuespilleren Sir Ian McKellen at tida for hans del begynte å renne ut.

I oktober risikerte man å måtte flytte innspillingen til et annet land etter en konflikt mellom fagforeningene, som ikke var fornøyd med arbeidsbetingelsene, og produksjonsselskapet Warner Bros. Pictures.

Filmen «Hobbiten», som er forløperen til «Ringenes Herre»  skal etter planen ha premiere i desember 2012.

SKAL UT PÅ EVENTYR: Den britiske skuespilleren Martin Freeman spiller hovedrollen som Bilbo Lommelun i filmen «Hobbiten». Foto: Max Nash/AFP/Files/Scanpix
SKAL UT PÅ EVENTYR: Den britiske skuespilleren Martin Freeman spiller hovedrollen som Bilbo Lommelun i filmen «Hobbiten». Foto: Max Nash/AFP/Files/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer