Ekstra Batman-visninger i Oslo etter kinomassakren

- Hendelsen har økt oppmerksomheten.

MASSAKRESKAPT OPPMERKSOMHET: Jafar Altememy sier at pågangen fra Oslo-publikummet har økt kraftig etter den tragiske kinopremieren i Aurora, Colorado sist fredag. Foto: DC Comics / Ron Phillips
MASSAKRESKAPT OPPMERKSOMHET: Jafar Altememy sier at pågangen fra Oslo-publikummet har økt kraftig etter den tragiske kinopremieren i Aurora, Colorado sist fredag. Foto: DC Comics / Ron Phillips Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):- Det er sjeldent vi har en så travel dag i juli måned, sier Jafar Altememy, daglig leder i Oslo Kino.

I kveld huser kinoen en midnattspremiere av Batman-filmen «The Dark Knight Rises» - fire dager etter den tragiske midnattspremieren på samme film i Aurora, Colorado, hvor 12 mennesker ble drept. 24-årige James Thompson er siktet for hendelsen, og nå har også advokaten uttalt seg på hans vegne

- Egentlig skulle premieren bare være i hovedsalen på Colosseum. Men særlig etter fredagens hendelser har vi merket en så stor pågang at vi har måttet åpne tre nye saler, sier Altememy.

- Vi kunne sikkert åpnet fler, men vi har ikke flere saler på Colosseum, legger han til. 

Økt oppmerksomhet Altememy ser ikke bort fra at det er en sammenheng mellom kinomassakren fredag og at 1500 mennesker velger å se premieren i Oslo i kveld.

- Hendelsen førte til en økt oppmerksomhet rundt filmen. Den gjorde at flere ble nysgjerrige, og fikk med seg at det skal være premiere i kveld.

- Har dere motforestillinger mot å øke kapasiteten - og dermed også inntektene - når pågangen skyldes en så tragisk hendelse?

- Det er klart at vi alle er preget av den tragiske hendelsen i USA og at vi har fulgt nøye med på nyhetene de siste dagene. Men hovedfokus har hele tiden vært at kveldens arrangement skal bli en positiv og trygg opplevelse for publikum.

Økt sikkerhet Altememy legger ikke skjul på at det til dels er på grunn av massakren at Oslo Kino har økt sikkerheten rundt kveldens arrangement.
 
- Vi har vært i dialog med politiet i tillegg til våre vanlige rutiner. Vi gjør det også vanligvis i forbindelse med store arrangementer, men man tar selvfølgelig alle relevante elementer i betraktning når man vurderer sikkerhetsrisikoen før et arrangement. Vi har lagt oss på et ekstra høyt nivå som en følge av fredagens hendelser.

Økt inntjening? Nyheten om at publikumspågangen i Oslo er enorm, kommer samme dag som Los Angeles Times melder at åpningshelgen for The Dark Knight Rises ble den tredje største kassasuksessen i amerikansk historie, når man ikke regner med inflasjon.

Distributørene har i strid med vanlig praksis holdt salgstallene tilbake av respekt for ofrene i massakren, men meldte i går at filmen bragte inn hele 160,9 millioner dollar i USA, og 249 millioner dollar på verdensbasis.

Hvorvidt dette medfører en økning av salget, er umulig å si, ifølge avisen. Det er knappe to millioner dollar over det tilsvarende tallet for forgjengeren The Dark Knight, og salgsestimater i forkant av premierehelgen tilsa at filmen ville bringe inn mellom 180 og 200 millioner dollar. 

«Tilfeldig kobling» Altememy mener det er «helt tilfeldig» at James Holmes valgte akkurat Batman-filmen som åsted for sine handlinger.

- Men er det ikke noe i det en kommentator har sagt, at det er «en grunn til at han ikke gjorde dette på premieren til Happy Feet II»?

- Når man kobler det på denne måten, så er det en link. Men handlingsmannen hadde ikke sett filmen, sier Altememy. 

- Han hadde sett promoteringen i forkant?

- Ja. Men vi ønsker å la alle tenke at det offentlige rom er en trygg arena for å få en god og trygg opplevelse, og en kino har alltid vært det.

- Og det skal kinoene fortsette å være?'

- Ja. Den økte sikkerheten i kveld kommer til å være i bakgrunnen. Den skal ikke prege publikums opplevelse for mye.

EKSTRA SIKKERHET: Jafar Altememy har økt sikkerheten for kveldens midnattspremiere på den nye Batman-filmen, som en følge av massakren fredag.
EKSTRA SIKKERHET: Jafar Altememy har økt sikkerheten for kveldens midnattspremiere på den nye Batman-filmen, som en følge av massakren fredag. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer