Louis C.K.-comeback:

Ekstra show for å hindre svartebørs-salg

Setter opp ekstrashow med komikeren Louis C.K. i kveld.

LOUIS C.K.: Den kontroversielle komikeren Louis C.K. setter opp ekstrashow i Bergen. Foto: Stephen Lovekin / REX / NTB Scanpix
LOUIS C.K.: Den kontroversielle komikeren Louis C.K. setter opp ekstrashow i Bergen. Foto: Stephen Lovekin / REX / NTB ScanpixVis mer

Den kontroversielle komikeren Louis C.K. skal i påska holde et eksklusivt show i Bergen. Både fredag og lørdag inntar komikeren scenen på Ricks teater, hvor han skal teste ut tekster til sitt store comebackshow.

Etter enorm interesse ble det satt opp et ekstrashow på lørdag. Nå er det klart at arrangøren Humorkollektivet setter opp nok et show i kveld klokka 21.30.

Svartebørs-billetter

- Louis C.K. er veldig mot svartebørs-billetter. Han har sett at det er blitt forsøkt solgt billetter til en høyere pris, som er ulovlig i Norge. Da legger han heller ut ekstra forestillinger, forteller Bengt Ståle Tvedt hos arrangøren Humorkollektivet.

- Vi har forståelse for at folk som ikke har anledning til å gå, vil ha pengene sine igjen. Men det er ikke riktig at de skal tjene penger på dette. Så håper vi at de vi som vil se Louis C.K. heller vil betale riktig pris for å komme og se ham i kveld.

51-åringen, som egentlig heter Louis Szekely, har vært ute av rampelyset siden 2017 - da totalt fem kvinner beskyldte ham for seksuell trakassering mens metoo-kampanjen raste som verst. Flere av dem sto fram med navn og bilde.

- Kontroversiell

Det var først i fjor høst at Louis C.K. begynte å gjøre noen få, uannonserte opptredener på komiklubber i New York. Nå forbereder han seg etter alt å dømme til sitt store comeback på verdensbasis.

- Han har vært kontroversiell i at han har innrømmet det som er kommet fram i offentligheten, at han har behandlet kvinner rundt seg dårlig. Nå har han begynt å gjøre opptredener igjen i New York, og det virker som om miljøet har respondert godt på det, sier Tvedt, og fortsetter:

- Dette handler litt om hvordan han kommer tilbake på jobb. Sånn jeg tolker det, er han ydmyk. Han kommer tilbake på de små scenene. Han bruser ikke inn på en ny, stor scene - han begynner på nytt.

ONANIST: Torsdag sto fem kvinner fram i New York Times og fortalte at Louis C.K. har onanert foran dem. Nå trekker mange fram denne sketsjen fra den verdenskjente komikeren. Video: Louie Vis mer

Han understreker at Humorkollektivet hele tida har støttet metoo-kampanjen, men mener at en del av det er å diskutere når man skal få lov til å komme tilbake igjen.

- Der føler vi at Louis C.K. har kommet nå. Så får vi håpe at det er et tilbakelagt kapittel i hans liv, og at han klarer å oppføre seg framover, sier Tvedt.

Sist gang Louis C.K. var i Norge, var i 2013. Da solgte han ut Oslo Spektrum.