TÅLMODIG:  Lasse E. Olsen (23), Kjell Are Refsvik (41) og Christian Baar Hammerud (15) ventet alle tålmodig for å bli noen av de første i Norge med iPhone 4. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/ Dagbladet
TÅLMODIG: Lasse E. Olsen (23), Kjell Are Refsvik (41) og Christian Baar Hammerud (15) ventet alle tålmodig for å bli noen av de første i Norge med iPhone 4. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/ DagbladetVis mer

- Ekstra stas å være først

I morgen er iPhone 4 ute i norske butikker.

||| (Dagbladet) : I morgen gjør Apples mye omtalte iPhone 4 sitt inntog i norske butikker.

Fans Allerede ved midnatt kan Applefans skaffe seg telefonen i blant annet Telebutikken i Byporten, Expert Klingenberg eller Sogningen Storsenter i Sogndal, og dermed være av de første i Norge til å få fingrene i den nye telefonen.

- Det er jo stas å være av de første som får den, mener Lasse E. Olsen (23). Han har i ettermiddag benket seg opp sammen med likesinnede Applesupportere utenfor Telebutikken i Byporten, flere timer før salget er i gang.

Problemer? Under Apples pressekonferanse 16. juli i år meldte sjefen selv; Steve Jobs at alle som kjøper iPhone 4 før 30.september får en gratis «Bumper case» - et etui til telefonen sin.

Etuiet skal motvirke signalproblemene som enkelte brukere har meldt om.

I USA har Apple lansert «iPhone 4 Case Program App», en applikasjon man kan laste ned gratis og som igjen kan brukes til å bestille det gratis etuiet.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Charlotte Erikstad i NetCom skal en norsk versjon av programmet være tilgjengelig fra i morgen av, slik at også norske brukere får tak i sitt gratis etui.

- Etter det jeg har fått beskjed om så skal det være tilgjengelig fra i morgen, ja. Det skal være å finne i App Store, men jeg har ikke fått informasjon om hvilket søkeord du må bruke for å finne det, sier hun.

Design Tross mye kritikk, og mye fokus på iPhone 4?s feil og mangler er ikke guttene i køen urolige.

- Jeg er ikke bekymret for signalproblemer. Jeg tror det har blitt hauset opp, mener Lasse E. Olsen.

- Dessuten er mobilnettet i Norge bedre enn i USA, så vi er ikke bekymret, sier Kjell Are Refsvik (41) - også han i kø.

Guttene er ikke i tvil - Apple er deres ubestridte favoritt hva teknologi angår.

- Det er det beste du kan få, mener Olsen, og Refsvik sier seg enig.

- Produktene er godt designet, både inni og utpå. Det er en myte at vi kjøper Apples produkter bare på grunn av det utvendige designet. Produktene har like godt brukerdesign, mener han.

Refsvik skal skaffe seg et etui til sin iPhone 4, men Olsen er ikke interessert.

- Jeg synes den er finere uten, mener han.

TELEFONEN:  Apple-sjef Steve Jobs på pressekonferansen om iPhone 4 16.juli i år. Foto: Scanpix
TELEFONEN: Apple-sjef Steve Jobs på pressekonferansen om iPhone 4 16.juli i år. Foto: Scanpix Vis mer