Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ekstra tiltak rundt Jahn Teigens farvel

- Vi ber folk som ikke føler seg friske om å bli hjemme.

BISETTES I HJEMBYEN: Jahn Teigen her i Skåne i Sverige, der han bodde og jobbet med ny musikk de siste årene. Foto: Ole C.H. Thomassen, Dagbladet.
BISETTES I HJEMBYEN: Jahn Teigen her i Skåne i Sverige, der han bodde og jobbet med ny musikk de siste årene. Foto: Ole C.H. Thomassen, Dagbladet. Vis mer

Corona-situasjonen gjør at bisettelsen av den folkekjære artisten Jahn Teigen i Tønsberg Domkirke onsdag blir omgitt av ekstraordinære hygienetiltak og forsterket vakthold på utsiden av kirken.

Jahn Teigen døde på sykehuset i Ystad i Sverige mandag 24. februar, 70 åt gammel.

- Alle som kommer i kirken vil få tildelt antibac før de går inn. Dagen før er det ikke noe som tyder på at kirken blir stengt for publikum som følge av smittesituasjonen.

Viktig med åpen kirke

- Det er viktig for familien at det blir en seremoni åpen for alle, sier kirkeverge i Tønsberg, Carsten Furuseth, til Dagbladet.

Alle velkomne i Tønsberg Domkirke vil i praksis si de om lag 350 første som kommer inn kirken etter at de om lag 150 inviterte fra familien og vennekretsen har tatt plass. Da er det fullt.

Tidligere biskop Per Arne Dahl skal forrette.

12.30

Bisettelsen starter klokka 12.30, og kirkevergen regner med at publikum som møter til de åpne plassene vil slippe inn fra 12-tiden.

Jahn Teigens bisettelse blir overført direkte på Dagbladet TV.

- Det blir overføring av bisettelsen til området foran Tønsberg Domkirke. Det blir trolig stort frammøte, og det blir ekstra vaktmannskap og politi på utsiden i forbindelse med smittesituasjonen.

SE NÅ: Jahn Teigen hylles med konsert i Tønsberg. Video: NRK Vis mer

- Vi ber folk som ikke føler seg friske om å holde seg hjemme av hensyn til andre, sier kirkeverge Carsten Furuseth.

Kirken er i tett kontakt med helsemyndighetene i Tønsberg og følger Folkehelseinstituttets løpende oppdatering om smittefare.

Hele Norges coronakart