Gunnar Bjørkavåg

Ekstraordinært styremøte i NHST. Konsernsjefens kjønnsbalanse-kommentar er tema

Ville utfordre kvinnelig VG-redaktør med iq-test og padletur.

I HARDT VÆR: Gunnar Bjørkavåg (til høyre) er konsernsjef i NHST, som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet. Bjørkavåg har fått mye kritikk etter en sleivete kommentar om kjønnsbalanse i konsernledelsen. Torsdag er uttalelsen hans tema i et ekstraordinært styremøte. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
I HARDT VÆR: Gunnar Bjørkavåg (til høyre) er konsernsjef i NHST, som blant annet eier Dagens Næringsliv og Morgenbladet. Bjørkavåg har fått mye kritikk etter en sleivete kommentar om kjønnsbalanse i konsernledelsen. Torsdag er uttalelsen hans tema i et ekstraordinært styremøte. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag møtes konsernledelsen i NHST til ekstraordinært styremøte. Konsernsjef Gunnar Bjørkavågs kommentar om kjønnsbalanse i konsernledelsen er tema, skriver Dagens Næringsliv.

Det var i forrige uke at Bjørkavåg ga følgende svar, da DN spurte om det kunne oppstå en «gutta boys»-kultur dersom det er nesten utelukkende er menn i en konsernledelse, slik VGs redaktør Hanne Skartveit mente:

- Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Fremtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, lød kommentaren fra Bjørkavåg.

I hardt vær

Bjørkavåg har fått kraftig kritikk for uttalelsen, blant annet fra politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i hans egen avis, DN.

Konsernsjefen la seg samme dag paddeflat.

- Det var feil av meg å si det jeg sa, både i måte og innhold, sa Bjørkavåg.

Dagbladet har vært i kontakt med Gunnar Bjørkavåg onsdag ettermiddag. Han ønsker ikke å kommentere det ekstraordinære styremøtet på nåværende tidspunkt.

- Har en jobb å gjøre

Kjetil B. Alstadheim mener det er naturlig og positivt at styret i konsernet tar en runde om Bjørkavågs uttalelse.

- Vi har jo en jobb å gjøre her, både i konsernet og i Dagens Næringsliv, for å få en bedre kjønnsbalanse. Så det ser jeg utelukkende positivt på, sier DN-redaktøren.

Han viser også til NHST-styreleder Anette Olsens uttalelse forrige fredag, der hun stilte seg kritisk til Bjørkavågs kommentarer:

- På vegne av NHST tar jeg avstand fra uttalelsene fra Gunnar Bjørkavåg. De er ikke representative for den kulturen vi ønsker i konsernet. En moderne mediebedrift må rekruttere talenter og kompetente medarbeidere med ulik bakgrunn, skrev Olsen til DN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer