«Ekstrem forvandling»

Modig gjort å legge seg under kniven, men ekstremt kvalmende som tv-underholdning.

TV: «Ekstrem forvandling»? Uff da, hva i alle kosmetiske dager skal man mene om dette her? Vi vil jo ikke såre dem som frivillig og modig har lagt seg under de plastiske kirurgenes kniver i TVNorges moderne oppsetning av «Frankenstein». Det er bare å håpe at den nye fasaden holder livet ut, og at den ventende nye selvtilliten blir vedvarende.

Norske Lena har vi sett avbildet, totalrenovert fra guttejente til kvinne, og hun ble slett ikke verst, og hun mener det var verdt det. Så da, så, da kan vel vi andre sitte der med våre ord. Ja, for danske Flemming sier vi ingenting om.

Gudbedre

Uansett, de som ikke mener dette hører innenfor den utvida rammen av sosialpornografi, har kanskje levd for lenge innenfor den tabloide kynismen.

Samtidig, mennesker har relativt frie valg i relativt frie land, men når var det samfunnet butta? Hvor var det det klikka?

De tre som var med i går, kunne nok ha oppnådd nesten samme resultat ved nytt kosthold, trening, kost, børste og sminke.

«Eksorsisten»

Men, det hadde ikke vært like spennende for tv-kanalene å pirre kikkerne med. Da er det bedre å få noen høyt gasjerte kirurger til å leke gudbedre. Vel, den sofademokratiske av-knappen er heldigvis funnet opp.

I samme slengen kan vi nevne at TV3 hadde premiere mandag på «Svanen». En ekstrem missekonkurranse der to damer per program kniver om å bli den vakreste. Dette i et tre måneder langt kosmetisk treningsisolat.

Skal der dristes til å velge mellom TV3 og TVNorge, er kvalmegrensen en tanke høyre i den nordiske versjonen. Det amerikanske programmet er en blanding av «Britannia Hospital» møter «Eksorsisten», regi en viss doktor Mengele.

Venter ikke

Hvor mye «Ekstrem forvandling» må ha kostet - med slottshotell, spesialtrenere, limousiner, operasjoner, stylere, kost & losji - anes ikke - men pengene kunne ha blitt brukt til medisiner helt andre steder i en syk verden.

Nei vel, det er å blande kortene/å trekke forvandlingen ut av sammenhengen.

Unnskyld, da, og god bedring, men vi venter ikke i spenning på neste trekk fra nasjonens ekstreme trash-kanaler.