Ekstrem kirurgi

Disney lanserer reality-TV med alvorlige syke mennesker.

Reality-strikken strekkes enda lenger, nå er målet er å redde livet til deltakerne.  I det som loves å være det mest kontroversielle reality-programmet noensinne, lanserer Disney TV-serien «Miracle Workers». Her blir alvorlig syke deltakere forsøkspersoner for ny og eksperimentell kirurgi.

Pasientene vil bli tilbudt eksperimentell og nyutviklet behandling utført av noen av verdens ledende kirurger mot at hele prosessen - fra utredning til rekonvalesens - følges av et TV-team. De får imidlertid ingen garanti for at behandlingen vil være vellykket, skriver The Australian.

Barn på operasjonsbordet

Det første programmet skal vise en tre år gammel gutt som får implantert en utvidbar titanium-protese i brystet. TV-seerne vil få greie på at operasjonen innebærer at gutten kan bli lam.

Et annet av programmene skal vise en far og en tenåringssønn som begge har hjernesvulst. Ved en vanlig operasjon risikerer faren å bli blind, men «Miracle Workes» skal bruke en ny teknikk for å unngå dette.

Må være fattige

For å være med i «Miracle Workers» må man langt på vei være oppgitt av legene og ha små muligheter for å overleve eller ha et normalt liv ved vanlig behandling. Et annet krav er at pasientene må være for fattige til å selv finansiere ekstremt dyr behandling.

TV-serien skal vises på ABC i USA i år, en tv-kanal som eies av Walt Disney Corporation. Programmet er utviklet av det store produksjonsselskapet DreamWorkers.

ABC insistere at den nye TV-serien ikke er å kynisk utnytte sårbare mennesker.

<B>SENDES I ÅR:</B> Amerikanske seere får se eksperimentell kirugi på TV i løpet av året.