«Ekstrem oppussing»

Det er støyende, det er tårer og det er underholdning.

TV: «Ekstrem oppussing», der alt og alle er ekstreme, er stikkordene for kveldens premiere på TV3. Det rives, hyles, grines og bygges.

Denne serien vil få tidligere realityserier, de som tar for seg bygg, reis-deg -problematikken (iik), til å virke avleggs. Dette er støy og mye gøy, lagt opp som en puddelrock\'n\'roll-video og ganske så ufarlig underholdning der tårene vil jobbe sammen med småklumpene i halsen.

Det kan bli litt mye av alt det gode, men samtidig er det lov å være kommersielt snille når noen frivillig velger å søke om å få være med.

Den første familien som får besøk av Asgeir Borgemoen og hans mange dyktige medhjelpere, er mamma Hege og de åtte barna. Tønsberg-familien har de siste seks åra opplevd sin skjerv av sorg, men sammen har de klart å lime sammen hverdagene på en okei måte. Og som Asgeir sier: de fortjener å bli skjemt bort.

Og det blir de til gagns.

Team Borgemoen sender de ni ut på tur i ei drøy uke. Og mens storfamilien koser seg, stormer det inn en armé med av alskens håndverkere, interiørdesignere og arkitekter.

Etter hvert kommer også Hofstad-kara, med snekkersvekara-image, for å få fortgang på den ekstreme jobben det er å rive ned og pusse opp en bolig som rommer ni personer pluss venner og naboer.

Ti dager på en så diger oppgave sprenger alle rammer for moderne arbeidsmiljølover (fikk alle godt nok betalt?), og det kan også se ut til at alle innkjøpsbudsjetter totalsprenges. Det spares ikke på en skit, dette etter hvert til stor glede for mamma Hege og de små og litt større gullungene.

Borgemoen er støymaster flash som programvert, der han får tatt ut alt han har av interesser for biler, shopping og barne-tv-onkleri, og han viser også hvordan en motorsag skal håndteres. Sjefen over alle sjefer over vaffelpressa er som skapt for denne ekstreme varianten av samlebåndsunderholdning.

Det er å håpe at serien ikke detter ned i en sump av mer føleri og tårer, fordi myten om en rik onkel fra Amerika er spiselig så lenge det gjøres med glimt i øyet under vernehjelmen. Hege og gjengen fortjente det slottet de kom hjem til. Topp familie.