Ekstrem-TV for Jostein Flo

Jostein Flo (36) blir ekstremsport-programleder i NRK. Ville fossestryk og bratte fjellvegger blir fotballkjendisens nye hjemmebane i egen TV-serie på NRK. Men i natt satt han og TV-teamet værfast i vinterfjellet.

- Vi skulle egentlig til topps på Falketind ved Fondsbu for å lage TV-opptak. Men nå sitter vi værfast på Tyinkrysset, sier Jostein Flo, som mandag er premiereklar med TV-serien «Flo, fjell og fjære» på NRK.

Det blir litt av et sprang for den populære fotballspilleren.

Da Jostein Flo var liten gutt, slet han nemlig med høydeskrekk! Den snart to meter lange stryningen er delvis kurert etter utallige turer til toppen av Flofjellet hjemme i Stryn og headinger av flopasninger på fotballbanen. Nå er Jostein altså klar for nye oppgaver som programleder for NRK.

Dramatikk

Og når han først blir programleder, så er det med solide adrenalinkick i kroppen.

I serien kan du følge stryningen på kajakktur på Voss, klatring i Store Skagastølstind i Jotunheimen, skiseiling på Finse og bølgesurfing på Stadhavet og mye mer.

I debutprogrammet på NRK2 er det bre- og istur til Lodalskåpa i hjemkommunen Stryn. Lodalskåpas høyeste punkt er 2083 meter over havet. Det blir en skikkelig tøff tur.

- Flere av opptakene er dramatiske, og jeg blir med så lenge jeg tør, sier Jostein Flo til Dagbladet.

Mandag får du også se ham i skikkelig isklatring på blåisen på Bergsetbreen i Jostedalsbreen.

- Jeg prøver og strekke meg langt, men meg må gi meg når det blir for tøft, fortsetter Flo, som denne helga er på TV-opptak på det norske høyfjellet.

- Men uvær har foreløpig hindret turen til Falketind. Vi er værfast på Tyinkrysset ved Eidsbugarden, sier Flo.

Eksperthjelp

Sammen med eksperter innenfor hver ekstremsportsgrein drar Flo på tur langs fjorder, fjell og fjære på Vestlandet. Programmet er laget av NRK Sogn og Fjordane.

- Ekspertene innen hver sport tør mye som jeg ikke tør. Men jeg har i hvert fall kommet helskinnet fra det - så langt, sier tobarnsfaren, som nå er bosatt i Drammen med samboer Trine Grung - også hun NRK-er. Flo jobber også som frilans radioreporter i NRK i forbindelse med fotballkamper. Nå er det nye og tøffere oppgaver som venter. Serien sendes først på NRK2 mandagskvelder, med reprise på NRK1 torsdager samme uke.