Ekstrem uhygge

Skummel thriller om en usedvanlig motbydelig seriemorder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En seriemorder har etterlatt seg fem døde kvinner på en byggeplass i London, alle er maltraktert på en helt spesiell måte. Mo Hayders debutroman er en ekstremt uhyggelig og spennende thriller, som absolutt passer best til å nytes i dagslys.

Prostituerte

Norske lesere ble kjent med Mo Hayder i fjor, da Bazar ga ut den originale og spennende romanen «Tokyo». Men britiske Hayder debuterte allerede i 2000 med «Fuglemannen», den første av så langt tre romaner om førstebetjent Jack Caffery, og denne førsteboka er til og med et hakk bedre enn «Tokyo».

Når fem mishandlede lik blir funnet på én gang, utløser det en kjempeoperasjon i London-politiet, og de døde blir gjenstand for grundige patologiske undersøkelser. Det er under disse undersøkelsene at en eller annen finner på kallenavnet «Fuglemannen» på morderen, på grunn av et makabert inngrep han har gjort i ofrene.

Alle de fem kvinnene var prostituerte, og det eneste sikre sporet peker mot en pub i Greenwich, hvor de pleide å strippe eller møte kunder. Herfra blir alt usikkert, og innad i politiet er det flere teorier om hva som kan ha skjedd fra da av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer