DEBATT

Debatt: Radikalisering

Ekstreme holdninger pakkes inn som norske verdier

Radikalisering er en reell trussel. Men en større trussel er normaliseringen av ekstreme holdninger. Den er vanskeligere å bekjempe. Spesielt når den kommer fra regjeringen.

LAR DET PASSERE: Vi har fått en regjering med medlemmer som fremmer talemåter og billedbruk til forveksling lik det ytterliggående stemmer og miljøer står for. Og en sjef som lar det passere. Bilde av Siv Jensen, Sylvi Listhaug og Erna Solberg under sentralbanksjefens årstale i Norges Bank i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
LAR DET PASSERE: Vi har fått en regjering med medlemmer som fremmer talemåter og billedbruk til forveksling lik det ytterliggående stemmer og miljøer står for. Og en sjef som lar det passere. Bilde av Siv Jensen, Sylvi Listhaug og Erna Solberg under sentralbanksjefens årstale i Norges Bank i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

En folkehelseminister som beskylder leger for å stå i ledtog med menneskesmuglere. Og med stolthet lover å slå hånda av flyktninger i nød.En justisminister som må presisere at han faktisk ikke mener at druknende flyktninger skal overlates til sin sikre død. De må bare ikke fraktes hit.En finansminister som insisterer på å kaste konspiratoriske mistanker over en minoritetsbefolkning, når den samme befolkningen er angrepet av terror.

En statsminister som mumler seg uenig, men bare setter foten ned om det er bråk om bompenger som truer. En utenriksminister som – sammen med justisministeren, for å understreke alvoret – rykker ut for å tåkelegge det pinlige faktum at et norsk skip som har plukket opp flyktninger i havsnød, må søke hjelp hos andre europeiske land. For Norge har nemlig ingen plikt til å hjelpe, selv om skipet er norsk.

Et kristelig regjeringsparti som gjerne flagger verdier, men ikke reiser seg og går når de samme verdiene tråkkes under fot eller forvrenges til det ugjenkjennelige – av deres allierte. Som heller smilende anbefaler oss å vippse vår private protest til de samme legene som motarbeides av regjeringens egne medlemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer