Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Aksel Hennie

Ekstremt hemmelighold rundt ny «Cloverfield»-lansering

- Jeg visste ingenting.

TRAILER: Under Super Bowl slapp Netflix The Cloverfield Paradox. Filmen er en oppfølger til Cloverfield og 10 Cloverfield Lane. Den nye filmen finner sted ti år etter originalen, og følger en gruppe forskere på en øde romstasjon hvor et eksperiment går galt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikansk science fiction-skrekkfilmen «The Cloverfield Paradox» ble lansert under Super Bowl-finalen i USA natt til i går, norsk tid.

Skuespillerne visste lite

Det meste rundt den tredje «Cloverfield»-filmen er hemmelig. Til å være en stor Hollywood-lansering, skjer det meste helt annerledes enn hva vi er vant med. Aksel Hennie, som har en stor rolle i filmen, har heller ikke visst så mye.

- Jeg fikk en melding fem timer før filmen ble lagt ut på Netflix, sier han.

- Jeg visste ingenting. J. J. Abrams Bad Robot Productions er mestere i markedsføring og gjør alt annerledes enn vanlige Hollywood-lanseringer, legger Hennie til.

- En utrolig opplevelse

Aksel Hennie spilte inn filmen sammen med Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Gugu Mbatha-Raw, Chris O'Dowd, John Ortiz, David Oyelowo og Zhang Ziyi i sommer.

- Det foregikk i Paramount Studio i Los Angeles, sier han og legger til:

- Det var en helt utrolig opplevelse. En vill drøm som gikk i oppfyllelse. Alle i produksjonen og på settet var inkluderende og kreative - vi var som en stor, velfungerende familie.

- Så blir det dårlig stemning...

Hennie forteller at filmskaperen J.J. Abrams ikke har markedsført filmen på forhånd - ikke før nå, i det øyeblikket den blir sluppet.

- Det er mye hemmelighold og ukonvensjonell markedsføring knyttet «J.J.»

- Under innspilling så måtte vi møte opp og kvittere ut manus og makulere gamle, når det ble gjort forandringer. Alt har vært veldig hemmelig og veldig strengt. Jeg har ingen private bilder på telefonen jeg kan gi ut, sier han.

ASTRONAUT: Aksel Hennie. Foto: Dagbladet
ASTRONAUT: Aksel Hennie. Foto: Dagbladet Vis mer

Slik beskriver han handlingen:

- Jeg kan ikke si så mye uten å røpe for mye, men vi er en gruppe forskere og astronauter på leting etter fornybare energikilder. Så blir det dårlig stemning..., det er det jeg kan si.

Tysk og russisk astronaut

Det er ikke først gang Aksel Hennie spiller astronaut. I 2014 ble det kjent at han fikk en rolle som astronaut i Ridley Scotts «The Martian», med Matt Damon i hovedrollen.

- En drømmesituasjon, sier Aksel Hennie om de store rollene.

Først fikk jeg være en tysk astronaut, Vogel, i filmen til Ridley Scott - og her er jeg en russisk astronaut, Volkov. Begge med nesten likelydende navn, sier han til Dagbladet.

Ferdig med «Kongo»-mordene

- Nei, heldigvis har jeg andre typer roller, også, sier han og ler da vi lurer på om det er blitt hans nisje i internasjonale storfilmer.

Aksel Hennie er også ferdig med innspillingen av «Mordene i Kongo», der han har rollen som Joshua French.

- Den filmen kan jeg ikke snakke om nå. Innspillingen er ferdig, det gjenstår klipping og litt lydpålegg, før den skal lanseres i september, sier han.

Middelmådig kritikk

De første anmeldelsene av «The Cloverfield Paradox» er ikke lystig lesning for produsenter og skuespillere. Men da Dagbladet snakket med Aksel Hennie i går kveld, hadde han ikke fått med seg noen reaksjoner på filmen i mediene.

«Et uhyggelig rot og middelmådighet fra rommet», skriver The Guardian og gir to av fem stjerner.

«En overraskende utgivelse som byr på en lite overraskende fortelling», skriver Ign og konkluderer med tre av fem stjerner.

«For tredje gang går alarmklokkene for «Cloverfield»-franchisen, som nå går inn i et «stort verdensrom-rot», markedsført som en overraskende ikke-begivenhet», skriver Variety.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!