Ekstremt miserabelt

Ingenting selger som sentimentalitet, det er gammel erfaring i underholdningsbransjen. Men nå skal det være ekstremt i tillegg. Gigantkommersversjonen av den gamle bestselgeren «Les Misérables» som nå gjester Oslo, presenteres som «The Ultimate Concert Spectacular». Intet mindre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: På scenen står det meste helt stille. Der sitter The Royal Philharmonic Concert Orchestra, som kan sine ting og spiller Claude-Michel Schönbergs svulstige og smektende musikalmelodier dirigert av Nick Davies. Rundt dem står et såkalt «gigakor» på ca. 400 sangere med T-trøyer utstyrt med «Les Misérables»-logoen.

Her dreier det seg ikke bare om en musikalversjon av Victor Hugos berømte roman fra 1862, men om gigakommers og merkevarebygging.

Forrest står kostymerte solister og artister når de ikke sitter og hviler og lesker seg på mineralvann.

Aktivitet er det først foran scenen, hvor videokameraene er konstant på farta for å forsyne de tre storskjermene som henger i taket med oppblåste nærbilder av sangere. Innimellom vises filmopptak av bl.a. teaterlik fra London-oppsetningen, sånn for variasjonens og dramatikkens skyld. For at vi ikke helt skal henfalle til studier av vibrerende nesebor, sminketeknikk, pudret parykkfeste og løsskjegg i voldsomt, syngende sinnsopprør, kommer en norsk tekst på skjermene som forsøker å fortelle hvor i handlingen vi er akkurat nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer