Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Ekstremt pinlig» film slår besøksrekord

Knalltall for «Lange, flate ballær 2».

(Dagbladet.no): «Lange flate ballær 2» har fått hard medfart av kritikerne, men filmen har fått mye presse - sist da Don Johnson besøkte Fredrikstad i forbindelse med premieren.

Nå har publikumsdommen kommet for filmen, og den byr på godt nytt for regissør Harald Zwart.

Hele 54 450 mennesker har sett den siden premieren fredag. Dermed har den fått den beste premierehelgen av alle filmer utgitt så langt i år.

- Dette er utrolig morsomt. «Lange Flate Ballær II» er en folkelig komedie som har gått rett hjem hos publikum. Jeg har fått mange tilbakemeldinger av folk som elsker filmen og åpningstallene viser at dette er film folk digger, sier regissøren i en pressemelding.

Norsk film kan vise til glimrende besøkstall hittil i 2008, og «Lange flate ballær 2» topper foreløpig besøkslista for åpningshelgen foran «Kautokeino-opprøret».

Men slett ikke alle liker den norske militærkomedien om gutta fra Ed-garasjen som må på heimevernsøvelse.

Dagbladets anmelder Vegard Larsen ga filmen terningkast én, og kalte den «ekstremt pinlig»:

«Zwarts actionscener, det være seg en motorsykkelferd over gangbrua til «Værste» eller en speedbåttur på Glomma, er imponerende. Historien er derimot av det ekstremt slanke slaget», skrev han.

TREKKER FOLK: Til tross for til dels dårlig kritikk trekker «Lange, flate ballær 2» mange nordmenn til kino. Foto: FILMWEB
TREKKER FOLK: Til tross for til dels dårlig kritikk trekker «Lange, flate ballær 2» mange nordmenn til kino. Foto: FILMWEB Vis mer

Skuespillerne gikk imidlertid til motangrep, og hevdet den dårlige kritikken kom fordi Larsen er fra Sarpsborg.

- Fyren er sarping, så vi kan ikke forlange for mye av ham. Sarpinger skjønner ikke meter\'n, ikke har de greie på fotball heller, sa Erik Tobiassen, som spiller Karsten i filmene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media