Kinesisk porselen:

«Ekstremt sjelden» vase funnet på loft i en skoeske

- Vi likte ikke vasen noe særlig, og besteforeldrene mine likte den ikke de heller, sier eieren av vasen.

QING-DYNASTIET: Denne sjeldne kinesiske porselensvasen har ligget i en skoesken på loftet hos en fransk familie. I juni selges den på det åpne markedet. FOTO: AFP / NTB Scanpix
QING-DYNASTIET: Denne sjeldne kinesiske porselensvasen har ligget i en skoesken på loftet hos en fransk familie. I juni selges den på det åpne markedet. FOTO: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En fransk familie gjorde en sjelden oppdagelse da de ryddet på loftet. I en gammel skoeske lå en porselensvase, og familien tok den med til auksjonshuset Sotheby's for å sjekke om den kunne være verdt noe.

Det var den.

Ifølge auksjonshuset stammer vasen fra Qing-dynastiet, og kan være verdt mellom 600 000 og 850 000 dollar, ifølge Sotheby's. Dette tilsvarer over syv millioner norske kroner.

Da Sotheby’s spesialist Olivier Valmier åpnet skoeska for å se nærmere på vasen, ble han overrasket over hvor høy kvalitet vasen holdt. De nåværende eierne hadde fått vasen av sine besteforeldre, som igjen hadde arvet den etter en onkel.

- Ekstremt sjelden

Ifølge Sotheby's er den kinesiske porselensvasen «ekstremt sjelden», og det eneste kjente eksemplaret i sitt slag. Den skal ha blitt produsert i et Jingdezhen-verksted for hoffet til Qianlong-keiseren, som regjerte fra 8. oktober 1735 til 9. februar 1796.

Familien som hadde vasen på loftet var derimot ikke like begeistret for den.

- Vi likte ikke vasen noe særlig, og besteforeldrene mine likte den ikke de heller, sier eieren av vasen, som er anonym, til Agence France-Presse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer