Ekte kvinner baker ikke cupcakes. De spiser dem på vei til jobben.

Marie Simonsen om husmoren som kom - og forsvant.

HAPPY HOUSEWIFE: Både media og politikere dyrker lengselen tilbake til hjemmet. Betty Draper lengtet seg bort i «Mad Men».
HAPPY HOUSEWIFE: Både media og politikere dyrker lengselen tilbake til hjemmet. Betty Draper lengtet seg bort i «Mad Men». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Husmoren er på vei tilbake, sies det. Nei, hun er borte og var ikke engang lenge blant oss.

Hvorfor prøver likevel media å framstille en annen virkelighet, og hvorfor selger høyresida en likestillingspolitikk så få velgere kjøper?

Min kjennskap til utviklingen strider mot mye av det som påstås i dagens mediale likestillingsdebatt, og tanken har slått meg, har det virkelig skjedd et taktskifte?

De nakne fakta tyder ikke på det. Men nettopp derfor er jeg nysgjerrig på hvorfor den offisielle historien er blitt en annen.

Det hender jeg får høre at jeg ikke vet noe om hvordan vanlige norske kvinner lever. Det skyldes at jeg bor i Oslo, jobber i media og er feminist; en kombinasjon uten rot i virkeligheten, skal jeg tro.

Dette tar jeg følgelig til meg. I en parallell verden kan det være at kritikerne har et poeng: kvinner er skapt til å bygge rede, menn er skapt til å nedlegge utbytte og bringe det hjem.

Når jeg hører Linda Hofstad Helleland snakke om valgfrihet, blir jeg ytterligere overbevist. Hun representerer tross alt landets største parti i meningsmålingene akkurat nå, og da er det klart hun har fingeren på pulsen. Pappaperm er kanskje den største trusselen mot familien siden p-pillen. Det er et overgrep å la norske fedre være hjemme med barna sine, attpåtil betalt av staten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer